Home » Vinterguiden » Magiske vinteropplevelser i Molde
Sponset

Har du lyst på en spennende vinteropplevelse med topp aktivitet og god komfort etter turen? Vinteren er tiden for gode og trygge opplevelser med kjæresten, familien eller med gode venner. 

Kanskje ligger eventyret nærmere enn du tror! Enten du velger fjellturer med og uten ski, friske opplevelser på fjorden – så står vertskapet i kulturbyen Molde klare til å ønske velkommen til aktiviteter, god mat og tid med hverandre! Sjekk ut www.visitmolde.no

1. Skieventyret i Moldepanoramaet

Foto: Terje Aamodt

Kun ti minutter fra Molde sentrum ligger Tusten Skiheiser som kan skilte med over 500 høydemeter med rå frikjøring og Norges mest spektakulære utsikt: Moldepanoramaet med 222 fjelltopper. Her kan du teste ferdighetene i hele ti nedfarter med forskjellige vanskelighetsgrader fra grønne til svarte løyper. I tillegg kan du teste hopp- og triks ferdighetene i terrengparken. Blir du sulten eller får lyst på en liten pause fra skikjøringen kan du nyte hjemmelagde hamburgere og en kopp varm kakao i vår romslige og moderne skikro. Tusten har også skiutleie og skiskole.

2. Havørnsafari på Romsdalsfjorden

Foto: Per Einar Rekdal

Har du mer lyst på en spektakulær naturopplevelse på fjorden, bør du sette av noen timer til havørnsafari.  Sammen med erfarne Rekdal Foto og Naturopplevelser kan du komme tett på vår største rovfugl. Havørna er Nord Europas største hekkende rovfugl, og verdens 4 største ørn. Denne unike opplevelsen kommer du aldri kommer til å glemme, og er tilgjengelig fra januar.  

3. Ski Atlanterhavsfjella

DiD Adventure/Foto: Terje Aamodt  og  Trolltindan Elnesvågen

Molde er den plassen i Norge hvor det er raskest å komme seg til fjells etter at du har landet! Fjellene rundt Molde er magiske, og guidene hos DID Adventure viser dere sine innerste hemmeligheter på tur i Atlanterhavsfjella! Dette er en eksklusiv skitur for en liten gruppe på opptil seks gjester. Vi tilpasser konseptet til hver enkelt slik at alle får maksimalt ut av oppholdet. Dine skiferdigheter bestemmer hvor vi skal dra, i tillegg til vær og snøforhold. De beste guidene og hotell av høy klasse gjør dette til en tur utenom det vanlige og med stor grad av skreddersøm.

4. Toppturen i havgapet uten ski – Midsundtrappene

Foto: Jiri Paur

I løpet av kort tid har de eventyrlige Midsundtrappene bygget av sherpaer blitt vår største attraksjon! Ute i havgapet kan du komme deg til topps uten ski midtvinters.  Og skulle det være litt is er det brodder og staver tilgjengelig, og mange tar trappene med hodelykt! Utsikten er eventyrlig på dagen – men ofte magisk når det er mørkt! Med tilrettelagte steintrapper finner du alltid veien både opp og ned! Soloppganger, solnedganger og nordlys i Midsundtrappene er en opplevelse for livet!

5. Komfortable hoteller i magiske omgivelser

Foto: Geir Løvbugt

I Molde sentrum finner du 4 komfortable hoteller med flott utsikt over Moldepanorama; Scandic Seilet, Scandic Alexandra, Classic Norway Molde Fjordstuer og Thon Hotel Moldefjord. Molde er i tillegg til jazz, roser og fotball, kjent for sine kvaliteter som handelsby og kulturby, og nær hotellene har du full tilgang til hva du måtte ønske. Vertskapet står klar til å ønske deg hjertelig velkommen!

 6. Spise i Molde – matopplevelser

Foto: Classic Norway Molde Fjordstuer

Molde byr på et rikt utvalg restauranter som gir den ganefølge til dagens aktiviteter. Prøv gjerne nordvestlandets utsøkte klippfisk, som her ved Restaurant Fjordstuene. Hotellene gir deg gjerne råd om et godt utvalg av gode restauranter for å Spise i Molde, både sentralt i byen og ute ved attraksjonene i Molderegionen.

Tekst: Masterplan Reiseliv 2030

Neste artikkel