Home » Vinterguiden » Leveldåsen – et koselig hyttefelt med snøgaranti
Sponset

Mellom Oslo og Bergen, nærmere bestemt i Ål kommune i øvre Hallingdal, ligger det et hyttefelt med snøgaranti. Her kan man nyte vinteren både på bortoverski og nedoverski.

Vintersesongen er lang på Leveldåsen. Snøen kommer tidlig og varer til godt over påske. Siste runde med løypemaskinen skjedde 17.mai i år, pynta med norske flagg. Og det er slettes ikke så dumt i en tid der temperaturene stiger, og vintrene virker å bli både kortere og mer snøfattige.

– Det er ikke uvanlig at vi har brøytekanter på over to meter her, sier Nils Medgard, grunneier og tomteselger.

– Og vi har alltid snø her til over påske. I fjor var påsken sen, og vi hadde kjempeforhold hele påskeuka.

Opplev hyttedrømmen. Se vårt eksklusive hyttefelt midt i Hallingdal og finn din nye drømmetomt.

Intimt og koselig

Leveldåsen skal være et lite og intimt sted, og skal ikke bygges ut til noe som likner et boligfelt.

Med beliggenhet mellom Oslo og Bergen, opplever Medgard at flere familier med slekt på begge sider har valgt å bygge seg en base på Leveldåsen der alle kan møtes i helger og ferier. Man bruker i underkant av tre timer med bil fra Oslo, hvilket de fleste syns er overkommelig.

Løypenett og alpinbakke

På vinterstid er det et stort og variert løypenett som strekker seg gjennom hyttefeltet både østover og vestover. Etter en skitur i løypene, kan man fortsette turen opp på en av de mange toppene som ligger rundt Leveldåsen.

– Her er det snaufjell så det er lett å ta seg en topptur opp på for eksempel Reineskarvet,(1791 moh) Lauvdalsbrea (1597 moh), eller Blåbergo (1624 moh). Og det er ikke langt, man trenger bare gå en åtte, ni kilometer, så er man på toppen, sier Nils.

Ønsker man mer fart under skiene, ligger Ål skisenter bare seks kilometer unna. Vil man ha litt variasjon, er det bare tre kvarters kjøring til både Hemsedal og Geilo.

– Og så har vi en akebakke med kjelkeheis i Skarslia. Her kan man kose seg hele familien, både liten og stor, sier Nils.

Opplev hyttedrømmen. Se vårt eksklusive hyttefelt midt i Hallingdal og finn din nye drømmetomt.

Leveldåsen ligger midt mellom Oslo og Bergen, og turmulighetene er mange både sommer og vinter. Foto: Ole Johs. Brye

Stisykling på gamle stølsstier

Om sommer er det sykkelmuligheter på fjellveger og stier. Og det går utallige turstier innover i fjellet på gamle stølsstier. Fiskemulighetene er også store,
med flere gode fiskevann.

– Om sommeren er også fjellveien over til Hemsedal åpen. Da tar det bare 30 minutter dit med bil, sier Nils, og legger til at det heller ikke er langt til Ål
sentrum. Der er det flere kulturtilbud og det regionale kultursenteret for Hallingdal ligger der.

Men man trenger ikke dra langt for å få kulturopplevelser. Bygda Leveld er en liten, men levende bygd, som er valgt ut som et «nasjonalt utvalgt landskap». Disse landskapene er en samling av de mest verdifulle kulturlandskapene vi har i Norge. I Leveld ligger også en svømmehall, og Leveld kunstnertun.

De beste ambassadørene

At hyttetomtene i Leveldåsen er populære, er det ingen tvil om. Av 170 hyttetomter er 84 solgt siden oppstarten i 2014. Det er nettopp åpnet et nytt område for salg, og interessenter kan nå velge fra øverste hylle på dette nye feltet.

– Vi har flere eksempler der folk har vært her og prøvebodd en helg i en utlånshytte, og så har de kommet tilbake et år eller to senere og kjøpt tomt her. Dette er de beste ambassadørene våre. For i mellomtiden har de sjekket rundt og lett flere andre plasser, og så har de funnet ut at det er her på Leveldåsen de trives best, avslutter Nils Medgard.

For mer informasjon om området, besøk:

Tekst: Marte Frimand, [email protected]

Neste artikkel