Skip to main content
Home » Vinterguiden » Drømmedestinasjon for den som ønsker en kombinasjonsferie
Vinterguiden

Drømmedestinasjon for den som ønsker en kombinasjonsferie

I Stavanger sentrum ligger Renaa restaurant som kan smykke seg med to Michelin-stjerner, som den eneste restauranten i Norge. Etter maten passer det kanskje med et besøk på Friluftsfyret Kvassheim er en del av opplevelsestilbudet i «Nasjonal turistveg Jæren».Foto:Tommy Ellingsen/ Inoma

Du skal ikke behøve å velge. I Stavanger-regionen kommer du tett på spektakulær natur, et sjarmerende byliv og et sterkt kulturtilbud.

– Du kan pakke med både høye hæler og tursko, dette er Norges up and coming weekenddestinasjon, sier reiselivsdirektør i Region Stavanger, Elisabeth Saupstad.

Og kanskje er det akkurat det en trenger i denne spesielle tiden, en storbyweekend med småbycharm, god mat, shopping, kunst og kultur, kombinert med frisk luft og ro i spektakulære omgivelser. Det er denne kombinasjonen som imponerer våre besøkende og som har resultert i at Rogaland ble vekstvinnere på ferie/fritidssegmentet i 2019.

– Har du ikke vært på weekendtur til Stavanger-regionen før så er det på høy tid, det er på høyde med både London, København og Paris.

Naturopplevelser

Vinterhalvåret er vel så vakkert som sommeren i Rogaland, og her finnes et enormt spekter av magiske opplevelser. Ta deg et vakkert vintercruise i Lysefjorden med nye Ryger Electra med et glass Champagne i hånden eller en konsert på veien, eller en fjelltur til Dalssnuten med en utsikt du sent vil glemme. Er det skiferie som frister ligger Sirdal bare en og en halv time unna, og en kan stoppe på unike Byrkjedalstunet på veien.

For de mer vågale kan en overnattingstur i sykkeltunnelen i Jøssingfjord friste. Dette kan kombineres med fjellturer i Dalane og et magisk opphold på Sogndalstrand Kulturhotell.

Eller en unik opplevelse i vårt vakre øyrike på Utstein Kloster Hotel, Utstein Kloster og Klostergarden, eller Finnøy med Idylliske Handelstedet Ramsvig, Ryfylkekokken og et øyrike med mye kulturhistorie og lokale råvarer av første klasse.

Magisk er også årets nykommer Jærruta, en sykkeltur fra Sola til Egersund med tre overnattinger og unike kultur-, natur- og matopplevelser på veien som må bare oppleves.

Lokale råvarer i verdensklasse

I Stavanger sentrum ligger Norges eneste tostjerners Michelinrestaurant RE-NAA, i tillegg til Sabi Omakase med én Michelinstjerne. Dette har bidratt til mye internasjonal oppmerksomhet, og er med å løfte totaltilbudet i regionen.

Ifølge Saupstad hevdes Rogaland å være matfylke nummer én i Norge.

– Det er generelt meget høy kvalitet på restaurantene i regionen. Vi er vant med kravstore internasjonale kunder, og tilbudet vårt gjenspeiler dette.

Vi er utrolig stolte over vårt restauranttilbud; Ostehuset, Fisketorget, Renaa Matbaren, Renaa Circus, Tango, Fish & Cow, Nick and Jonnies, Spiseriet og Bellies for å nevne noen få.

Restaurantene er eksepsjonelt flinke til å benytte lokale råvarer, både fra grønn og blå næring.

Kulturliv

Street Art i Stavanger Foto: Brian Tallmann

Stavanger fikk statusen Europeisk Kulturhovedstad i 2008 og med et rikt og bredt kulturtilbud fortsetter en stor satsing på kunst og kultur i regionen.

– Hva er det som er med på å løfte Stavanger som en kulturby?

– Vi er stolte over våre museer som har meget høy kvalitet, er dagsaktuelle og har veldig mange arrangement i løpet av året. I tillegg har vi våre kunstmuseer, gallerier, konserthus og et eget verdenskjent symfoniorkester, kulturhus og kulturscener, domkirken, internasjonale festivaler og mye mer, ramser Elisabeth Saupstad opp.

– Jeg anbefaler også å ta en utflukt til Hå Gamle Prestegard som ligger tett på havet på Jæren med en fantastisk natur hvor lyset er helt spesielt. Her kan du senke skuldrene, spise et godt måltid, oppleve kunsten og få masse energi.

Vi er jo tross alt energihovedstaden, legger hun til, og forteller:

– Det er jo slik at du alltid har mer energi når du drar herfra enn når du kom. Du trenger bare pakke «high heels and hiking boots» så er du klar. Vi gleder oss til å ønske deg velkommen!

For mer inspirasjon til aktiviteter i regionen kan du besøke hjemmesiden til Region Stavanger under emnet «Hva Skjer».

For mer inspirasjon til aktiviteter i regionen kan du besøke hjemmesiden til Region Stavanger under emnet «Hva Skjer».

Tekst Julie Malvik, [email protected]

Next article