Skip to main content
Home » Sommerstemning » Opplev Sandefjord – i badstua: Unik badstueopplevelse i vakre omgivelser
Sponset

I vakre, sjønære omgivelser på Granholmen, ligger den flytende badstuen FLOAT sauna. Det populære konseptet ble bragt til Sandefjord av helsefagarbeideren Vilde Kristina Vik og hennes samboer i 2023, som forelsket seg i den helsebringende opplevelsen. 

– Vi prøvde det selv på Sunnmøre og elsket det! Vi ville dra tilbake igjen dagen etter for å oppleve det én gang til – det var nydelig, smiler den muntre gründeren Vilde Kristina Vik.  

Felles eller privat badstue

Vilde visste at det fantes flytende badstuer i Oslofjorden, men i hjembyen Sandefjord glimtet de med sitt fravær. Da bestemte samboerparet seg for å ordne det selv.  

– Vi kontaktet kommunen som var veldig positive til det, og etter det gikk det slag i slag. Vi startet FLOAT sauna i mars i fjor, og begynte markedsføringen allerede før badstuen kom på plass. Det var mange som kontaktet oss og var veldig spente på når det skulle komme i gang, forteller Vilde.  

FLOAT sauna tilbyr fellesbadstue, men den kan også bookes til private grupper. For private grupper er det plass til 10-12 personer, mens fellesbadstue, med plass til 9 personer, samler kjente og ukjente for en hyggelig, sosial og avslappende stund.  

Foto: Vilde Kristina Vik
Foto: Vilde Kristina Vik

 – Å tilbringe tid i en badstue gir en stor velværefølelse, og det forskes mer og mer på helsefordelene ved sauna, sier Vilde. Det er et avbrekk i hverdagen, der man legger fra seg mobilen – samtidig som det er en veldig sosial og fin aktivitet. Det tror jeg også er med på å bidra til den gode helseeffekten badstuen gir, forteller hun videre.  

FLOAT sauna jobber mot den sårt tiltrengte pausen i hverdagen. Ved å kombinere badstuebesøket med et hopp i havet fra brygga enten det er 20 minusgrader eller midt på sommeren, treffer velværefølelsen til den flytende badstuen svært bredt.  

– Folk i alle aldre synes det er deilig og fint å bruke den, og vi synes det er veldig kult at den treffer en så stor kundegruppe, sier Vilde.  

Float Sauna

Float Sauna Besøksadresse: Granholmveien 75 3230 Sandefjord
Telefon: 46703788
Mail: [email protected]
Hjemmeside: floatsauna.no
Du finner oss på Facebook: Float Sauna
Instagram @floatsauna

Enkelt og automatisert 

Siden oppstarten i fjor har badstuekonseptet ved sjøen hatt en stor pågang med både nye og gamle besøkende. Målet med badstuen er at den skal være enkel å bruke; fra bookingsystemet på FLOAT saunas nettside, til det automatiserte varmesystemet.  

– Alt er enkelt å forholde seg til, slik at kundene skal slippe å fyre opp og vente på at det blir varmt. Badstuen er alltid varm når kunden kommer, og den har dessuten et ganske stort omkledningsrom. I tillegg har den også et musikkanlegg, der man kan spille sin favorittmusikk via Bluetooth. Og så er det sjøen, da – med sin nydelige utsikt og natur, fremholder Vilde og smiler.   

Neste skritt for Vilde og samboeren er å starte flere saunaer i og utenfor fylket. De ønsker å dukke opp der det finnes folk og interesse for konseptet, og er derfor i dialog med lokalbefolkningen ved flere steder.  

– Fremover ser vi et stort potensial for FLOAT sauna – spesielt i jobbsammenhenger som julebord og lignende. Vi får mange fine tilbakemeldinger, og det viser seg at dette er et konsept som mange setter pris på, avslutter Vilde Kristina Vik.  

VELKOMMEN TIL FLOAT SAUNA

Nyt en opplevelse i den flytende badstuen på Granholmen i Sandefjord

Next article