Skip to main content
Home » Sommerstemning » I år er sommeren du bør gå til Trolltunga!
Sponset

Ta med familie og venner og gi dem en norgesferie de aldri glemmer!

Vanligvis ville det vært mange utenlandske turister på Trolltunga gjennom hele ferien. Går du turen i sommer, kan du regne med god plass. Velger du i tillegg å ta turen en ukedag før skoleferien starter, er det ikke umulig at du får stedet nesten helt for deg selv!

Praktfull utsikt fra Norges mest spektakulære fjellformasjon

Turen opp til Trolltunga (1180 moh.) går for det meste i høyfjellsterreng og er lang og krevende. Men du får lønn for strevet – der oppe venter en praktfull utsikt! Trolltunga, det vesle steinplatået som stikker ut fra fjellet, 700 meter over Ringedalsvatnet, er den mest spektakulære fjellformasjonen i Norge.

Hvis du starter fotturen fra parkeringsplassen P2 i Skjeggedal, bruker du 8–12 timer med pauser på den 28 km lange rundturen til Trolltunga – 14 km hver vei. Du kan også starte fra P3 Mågelitopp. Derfra er rundturen på 20 km. Estimert gangtid er 7–10 timer.

Du bør være i god fysisk form og ha skikkelig utstyr. For å komme i god nok form, anbefaler vi å trene på å gå andre motbakketurer på forhånd.

Stien til Trolltunga er solid og god. Vi har fjellvakt på fjellvakthytten fra begynnelsen av juni til slutten av september. Midt på dagen styrer fjellvakten køen på selve Trolltunga. Det er satt opp håndsprit oppe på Trolltunga. Informasjon om turen finner du på trolltunga.com

Solnedgang på Trolltunga. Foto: Trolltunga Active
Overnattingstur med Trolltunga Adventures. Foto: Trolltunga Adventures

Flere alternativer når du vil oppleve Trolltunga:

Stien til Trolltunga
De fleste velger en dagstur og starter fra P2 Skjeggedal eller P3 Mågelitopp. I månedene juni–september kan erfarne turgåere gå på egen hånd.

Dagstur med guide til Trolltunga
Vi anbefaler å gå med guide, med mindre du er fjellvant. Guiden vil sørge for at du får en trygg og minneverdig opplevelse!

Trolltunga Via Ferrata
Vil du ha en mer utfordrende opplevelse? Da er Trolltunga Via Ferrata perfekt! Du sykler 6 km langs Ringedalsvatnet, og klatrer 250 meter Via Ferrata-ruten, før du går de siste 3 km fram til selve Trolltunga. Turen ned går via Trolltunga-stien.
Du kan kombinere Trolltunga Via Ferrata med overnatting i leir på fjellet.

Guidet fjelltur – og en natt på fjellet
Både Trolltunga Active og Trolltunga Adventures tilbyr guidede Trolltunga-turer med overnatting i en flott leir på fjellet. Opplev naturen med alle sanser, hør guidene fortelle historier rundt bålet, og nyt tradisjonsrik lokalmat!

Camping på egen hånd
Vil du ha mer tid til å nyte det vakre fjellet vårt? Få med deg både solnedgang og soloppgang? Vær vennlig å lese mer om camping på fjellet først. Slå opp teltet bare på anbefalte steder – og la det ikke være spor igjen etter deg!
Det kan være tungt å bære alt utstyret du trenger. Hvis du velger en guidet tur med overnatting, er mesteparten av det du trenger på turen inkludert.

For å se detaljer og flere turtilbud, kan du besøke nettsidene til Trolltunga Active og Trolltunga Adventures.

NOREGS MEST SPEKTAKULÆRE FJELLFORMASJON

Next article