Skip to main content
Home » Sommerstemning » Fra bølgesurfing til boblebad: Aquarama har noe for alle!
Sponset

Aquarama er stedet der moro møter avslapning. Fra barnas begeistring i både bølgebassenget, skliene og hinderløypa, til de voksnes velvære i spa-avdelingen, er dette badelandet skapt for uforglemmelige stunder.

Når du og din familie går inn i Aquarama, merker dere straks den varme og behagelige luften, til lyden av bølger og latter. Du kan nesten føle den elektriske spenningen av ren glede og forventning. Første stopp er garderobene, hvor alle bytter til fargerike badedrakter og badebukser. Med en følelse av sommerferie i luften, setter dere kursen mot de store bassengene.

Den eldre av barna, en ivrig svømmer på ti år, stirrer i ærefrykt på surfebølgen og bestemmer seg for å prøve. Under veiledning fra en av badelandets instruktører, begynner hun sakte, men sikkert å mestre bølgene, som i starten virket så skremmende. Det er tydelig å se at hun nyter hvert sekund.

Foto: Aquarama

Spa-avdeling og kafébesøk

Så tar partneren din 8-åringen til skliene. De starter med den minste sklien, men det tar ikke lang tid før 8-åringen har samlet nok mot til å prøve de større skliene. Mens du er på vei til spa-avdelingen i Aquarama kan du høre deres gledesfylte hyl og latter, noe som får deg til å trekke på smilebåndet.

Du setter deg i det varme boblebadet, lar musklene slappe av og nyter den behagelige massasjen fra boblene. Deretter tar du en tur i badstuen, hvor du lukker øynene og bare lar tankene flyte. Denne stille stunden gir deg muligheten til å lade batteriene, samtidig som du vet at resten av familien storkoser seg.

Etter noen timer med aktivitet, begynner sulten å melde seg. Heldigvis har Aquarama en kafé hvor dere kan ta en pause og nyte en god lunsj sammen. Under måltidet forteller 10-åringen at hun har samlet nok mot til å prøve stupetårnet etter lunsj, mens 8-åringen gleder seg til å møte parkens maskot, Aqualama.

SPA & VELVÆRE

Aquarama Spa & Velvære inneholder fire badstuer, alle med unike helsebringende funksjoner. I kombinasjon med kaldkulpen og opplevelsesdusjen, Ice Rain/Tropical Rain, veksler kroppen mellom det varme og det kalde, noe som gjør godt for blodsirkulasjonen. Du vil også finne dusjer, fotbad og varmtvannsbasseng.

Noe for enhver

— I fjor hadde vi cirka 350 000 besøkende her. Mye av det kommer av at vi har noe som passer til alle aldre, fastslår daglig leder i badelandet, Vibeke Holm Ruud.

Vibeke Holm Ruud

Daglig leder, Aquarama

— Vi pleier å si at målgruppen er alle fra 0 til 100 år, fordi vi har 13 forskjellige kulper, boblebad og basseng i ulike størrelser og temperaturer. Samtidig finner du stupetårn, som går fra en til ti meter, i tillegg til en svært attraktiv velværeavdeling, sier hun.

Med andre ord: Aquarama har noe for alle og enhver. Vibeke understreker Aquaramas sentrale plassering, rett på den idylliske Bystranda, noe som gjør badelandet til et yndet sted for mange å besøke når de er på norgesferie.

— Temperaturen inne hos oss er på 30 grader, noe som gjør Aquarama perfekt for enhver nordmann som lengter etter ferie. Norske somre er ikke kjent for å være stabile, så hvis du søker ferieglede, kan Aquarama garantert tilby dette, sier Vibeke og forteller at mange også kommer på vinteren for å bade både inne i hallen og i utebassengene som holder en behagelig temperatur hele året.

Foto: Aquarama

Nytt utebasseng på vei

Til tross for at Aquarama er et av de største attraksjonene på sørlandet, har badelandet mange spennende planer fremover. De har nylig annonsert at de er i ferd med å utvide sin allerede imponerende samling av fasiliteter ved å bygge et helt nytt utendørs bassengområde.

— Vi har allerede et fra før av, men det nye kommer til å bli enda større, sier hun og opplyser at byggingen av det nye bassengområdet kommer til å bli ferdigstilt i løpet av høsten.

Denne nye attraksjonen vil utvilsomt legge til en unik atmosfære som forsterker Aquaramas posisjon som en av de mest attraktive reisemålene for familieferier i Norge.

 Aquarama

Svømmeanlegget i Aquarama er noe utenom det vanlige. Her kan du både leke deg i badelandet og nyte varmtvannsbassengene i velværeavdelingen

Av Kristian Fabrizio

Next article