Skip to main content
Home » Sommerguiden » Sommerens lavkarbosalat
Sommerguiden

Sommerens lavkarbosalat

Foto: Stian Haug

Tekst of foto: Stian Haug

Det er ikke så vanskelig å spise lavkarbo som det kanskje høres ut. Her kommer en rekke fordeler, i tillegg til oppskriften på en ordentlig digg sommersalat!

Når karbohydrater reduseres fra måltidene som ris, poteter, hvete og lignende, må tallerkenen fortsatt fylles – dette skal erstattes med mer grønnsaker, proteiner eller sunne fettkilder. Siden det er karbohydrater som påvirker blodsukkeret vårt i størst grad, vil det bli mer stabilt på lavkarbo. Dette har en rekke fordeler, blant annet jevnere energi og fokus, høyere fettforbrenning, økt metthetsfølelse, reduserer cravings og bedre humør. Dette gjør at du posisjonerer deg bedre fremover i dagen. Med et stabilt blodsukker vil du enklere ta sunnere og mer rasjonelle valg, kontra når du er svært sulten med lav blodsukker eksempelvis i butikken på vei hjem fra jobb. For mange kan lavkarbo være utfordrende å kjøre all inn – derfor anbefaler jeg å starte med enkle steg som å forbedre frokost og lunsj. Da vil du fortsatt få stor effekt fra kostholdsendringen uten å måtte forandre hele hverdagen din. Det er viktig å huske på at bedre er bedre, og målet ikke er å være perfekt.

Vannmelonsalat med brie og nøtter

Ingredienser:

– Vannmelon

– Ruccola

– Rødløk

– Fetaost

– Brie

– Ristede mandler

– Valnøtter

– Mintblader.

Slik gjør du:

1. Skjær vannmelonen i firkanter og rødløken i løvtynne skiver. Legg ruccola i en salatbolle, riv over fetaost med gaffel, legg til ingrediensene og bland lett.

2. Du bør bruke få blader av mint da det gir mye smak. Gjerne skjær de opp i strimler for å fordele smaken. Ønsker du å kose deg litt ekstra? Hell over litt økologisk honning da vel!

3. Utrolig frisk og smakfull salat som også lukter utrolig digg! Salaten egner seg som lunsj og godt som sidesalat eller forrett. Vannmelon har åtte gram karbohydrater per 100 gram. Det er cirka den mengden du bruker i salaten, noe som er lavt og innenfor kategorien low carb.

4. For dere som ikke tåler nøtter, anbefaler jeg å bruke gresskarkjerner. Disse kan ristes i stekepannen uten fett. La dem poppe noen minutter mens du rister pannen før du skrur av ovnen. Strø over havsalt i pannen med frøene i før du rister pannen et par siste ganger før du legger de over i en skål.

[email protected]

Next article