Skip to main content
Home » Sommerguiden » Sommerens familieaktivitet?
Sponset

Nå kan gjester i alle aldre igjen nyte naturen og aktivitet i klatreparkene!

Bare for noen uker siden så det mørkt ut for Høyt & Lavt og deres 15 klatreparker rundt i landet. Som mange andre bransjer, spesielt reiseliv, var tiden preget av stor usikkerhet. Nå er usikkerheten erstattet med optimisme, og Høyt & Lavt har nå fått åpnet alle klatreparkene sine rundt om i landet.

– Vi har tatt situasjonen på alvor. Høyt & Lavt var tidlig ute med å opparbeide solide rutiner i forhold til smittevern, både med tanke på gjester og ansatte. Trygt er en av kjerneverdiene til Høyt & Lavt, i år blir smittevern en naturlig forlengelse av dette. Noen parker har hatt åpent i over en måned allerede, og vi får utelukkende positive tilbakemeldinger fra gjestene. Ikke minst er de glade for å endelig komme ut og gjøre noe aktivt som er både gøy og passer for alle, sier Ole Kristian Hansejordet, markedssjef i Høyt & Lavt Klatreparker.

En aktiv norgesferie

Sommeren 2020 kommer til å bli husket for det året der få eller ingen reiste ut av Norge. På den andre siden vil den bli husket for sommeren der hele Norge skal utforske hva moderlandet har å by på, både i nærområdene der folk bor, gjennom bil og teltturer.

– Vi står klare, fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør, for å ta imot så mange glade og eventyrlystne besteforeldre, voksne, yngre og barn. Alt ligger til rette for at de som ønsker skal få en opplevelse de sent vil glemme. Ingenting gleder oss mer enn å kunne legge til rette for aktivitet og opplevelser i flott norsk natur. Naturen i og rundt klatreparken er steder for alle, derfor tar vi ikke betalt om du kun ønsker å oppholde deg på stedet.

Situasjonen rundt Covid-19 gjør derimot at ikke alt er helt ordinært i klatreparkene. Blant annet må gjestene booke plass på tidspunkter i de alle fleste av klatreparkene. Til tross for årets utfordringer har mange klatreparker kommet med nyheter:

– Mange av klatreparkene har kommet med flere nye hinder, flere av parkene har nye løyper, andre har utviklet områdene i og rundt. En klatrepark har bygget en tretopphytte.

Alder ingen hindring

Høyt & Lavt Klatreparker er Skandinavias største nettverk av klatreparker og har årlig i underkant 200 000 gjester fordelt på de ulike parkene med et aldersspenn fra 2-85 år.

– Alder er, og har heller aldri vært, et hinder for å klatre i trærne, forteller Hansejordet. Vi er alle ute etter noe som gjør at vi har det gøy, Høyt & Lavt er for alle som ønsker å gjøre noe annerledes enn det å bare gå på tur. Her trenger du ingen forkunnskaper og velger selv hvor høyt eller lavt du vil klatre.

Sommerens vakreste eventyr?

– Ingenting er som å se gjestene i klatreparkene ha det gøy sammen. Vi som jobber med dette hver dag lever for å kunne videreformidle positive opplevelser som gjestene gjør sammen med andre som man er glad i. Kvalitetstid får vi ikke nok av.

Av: Høyt og Lavt

Next article