Home » Sommerguiden » Smaken av sommer – Gladkokken Christer Rødseths beste turoppskrifter
Sommerguiden

Smaken av sommer – Gladkokken Christer Rødseths beste turoppskrifter

Enkel, sunn og god mat å ta med seg på tur. Foto: Christer Rødseth

For å enkelt kunne ha med seg proteiner på tur, pakk isbiter godt inn i aluminiumsfolie og legg oppå proteinet du vil bruke i en boks. Da holder det seg kaldt lenge.

Av: Christer Rødseth, Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget, kjøkkensjef på Vaaghals og medeier av Code

Christer Rødseth

Kaptein på Det Norske Kokkelandslaget, kjøkkensjef på Vaaghals og medeier av Code.
Foto: Lisa Mathilde Donoghue

1 porsjon

Pasta med marinert nakkekotelett, sriracha – og soyamajones og vårløk

Ingredienser

  • Ca 140 g nakkekotelett
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss olivenolje
  • Ca 1 ts maldonsalt
  • 1 egg
  • 2 dl solsikkeolje
  • 1 ts sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • 1,5 ts sriracha
  • 1 ts soyasaus
  • Saft av ½ sitron
  • 150 g kokt pasta
  • 5 romanticatomater eller annen småtomat
  • 4 sukkererter
  • 1 ss Marconamandler
  • 2 ts sprøstekt løk

Fremgangsmåte

  • Kutt nakkekotelett i strimler
  • Legg det i en pose med hakket hvitløk, salt, paprikapulver og olivenolje.
  • Ha et egg i et litermål eller lignende.
  • Ha i sennep, eddik, sriracha, soya og sitron. Ha så på olje.
  • Bruk en stavmikser – start i bunnen og jobb deg oppover i litermålet slik at du massen emulgeres. Smak til med litt salt om du trenger.
  • Stek kjøttet på høy temperatur i ca 2 minutter, ha i pasta og tomater.
  • La det få varme og legg på tallerken. Ha dressing over og anrett med de kalde tingene tilslutt.

Laks, frukt og agurksalat

Ingredienser

  • Ca 140 g laksefilet uten skinn og ben
  • ¼ agurk
  • ¼ mango
  • ca 4 ss vannmelon
  • 2 ss sprøstekt løk
  • 1 klype spirer eller lignende
  • Saften av 1 lime
  • 1 ts maldonsalt
  • 1 liten rødløk
  • 50 g hvitvinseddik
  • 25 g sukker
  • 50 g vann

Fremgangsmåte

  • Kutt grønnsakene som vist på bildet.
  • Legg salt på fisken før du går på tur, da er den fast og full av smak når den skal spises.
  • Kok opp eddik, sukker og vann. Skjær løken tynt og ha i varm syltelake.
  • La den trekke noen minutter og avkjøl på norgesglass. ALDRI bruk fingrene i et glass med syltet løk. Det er supert å ha i kjøleskapet, og holder seg i det uendelige om man bruker rent utstyr i syltelaken.
  • Anrett frukt og agurk på tallerken. Ha limejuice over fisken og la den stå i ca 10 minutter slik at den «kokes». Anrett så ferdig med syltet løk, sprøløk og spirer.
Neste artikkel