Skip to main content
Home » Sommerguiden » Ønsker alle en trygg og fantastisk sommer i Norge!
Sommerguiden

Ønsker alle en trygg og fantastisk sommer i Norge!

Det er mange vakre ting å oppleve på norgesferie. Her er magiske Trolltunga. Foto: Julia Ceasar/Unsplash

Denne sommeren vil vi miste en stor andel utenlandske gjester, og da er det viktig at vi nordmenn trår til. Norske myndigheter oppfordrer oss til å feriere i Norge, og med gode veiledere for smittevern på plass kan hoteller, restauranter, campingplasser og fornøyelsesparker ta imot gjester på en trygg måte.

Kristin Krohn Devold

Administrerende direktør i NHO Reiseliv

Dette er året for å benytte seg av Norges vakre natur og fantastiske reiselivstilbud, og mulighetene er mange. Mange flotte hoteller i Oslo har laget gunstige overnattings- og middagstilbud i sommer, som for eksempel Clarion Hotel The Hub der du får middag med «hotellrom på kjøpet». 

Det nye boutiquehotellet Amerikalinjen, som ligger midt på Jernbanetorget, har også gode tilbud i sommer. Det samme gjelder The Thief på Tjuvholmen, kjent som Oslos mest eksklusive hotell, med gåavstand til Astrup Fearnley museet og Aker Brygge. 

Et reisemål i verdensklasse  

Dra på Sørlandsferie, ta med familien til dyreparken i Kristiansand, unn dere enn natt på Lindesnes Havhotell, og nyt kvelden på fiskebrygga i Kristiansand. Eller dra på en litt annerledes campingferie og bo et par netter i glampingtelt på surfeparadiset Canvas Hove i Arendal. 

Dra til Lillehammer og opplev Maihaugen, eller ta med familien til Hunderfossen eller Trysil med klatrepark og stisykling. Dra på storbyferie til Bergen, ta med familien på Akvariet, ta med kjæresten på date på Bien Bar eller unn dere en natt på nyoppussede Hotell Norge. Eller pakk bilen med telt, turutstyr og sykler, bo noen netter på Bratland camping utenfor Bergen eller dra til Myrkdalen hotell i nærheten av Voss, der de blant annet har tilrettelagte sykkelløyper for barn.

Bilferie, havfiske eller spøkelseshotell?

Bo en natt på spøkelseshotellet Union Øye på Sunnmøre, rett under Norges flotteste fjelltopp, Slogen, eller opplev flotte Hotell Alexandra i Loen, ved foten av Jostedalsbreen, der Loen Skylift frakter deg tusen meter opp til en restaurant på kanten av fjellet. 

Opplev den fantastiske naturen i Møre og Romsdal, dra på byferie til Ålesund, eller unn dere en natt på unike Juvet Landskapshotell i Valldalen. Dra på bilferie nordover langs Helgelandskysten, eller opplev havfiske på sitt beste på Big Fisk Adventure på Sørøya i Finnmark, som regnes som et av Europas mest anerkjente turistfiskesteder.

Trygg ferie  

Vi har et reisemål i verdensklasse, og det er ingen grunn til å nøle med å legge sommerferien til Norge i år. NHO Reiseliv har, på bestilling fra norske helsemyndigheter, laget en bransjeveileder for smittevern for de ulike bransjene i reiselivet.

En slik veileder vil hjelpe bedriftene å følge smittevernråd fra myndighetene, og sikre at gjester kan føle seg trygge på å gå ut og spise, bo på hotell, camping eller besøke en fornøyelsespark. 

Book gjerne direkte fra overnattingsstedet, da bookinger fra utenlandske turister, som mest sannsynlig ikke kommer i sommer, kan få det til å se ut som overnattingsstedet er fullt.

Selv om samfunnet gradvis vender tilbake til normalen, er det fortsatt mange reiselivsbedrifter som sliter, og mange ansatte er permitterte. Med stengte grenser, avstandsregler og maksantall på konferanser mangler reiselivsnæringen fortsatt 70 prosent av markedet. Og selv om nordmenn ikke kan bøte for et tapt utenlandsmarked vil det hjelpe hvis så mange som mulig legger hovedferiene i Norge fremover. Det vil redde flere bedrifter fra konkurs, og det vil bidra til å få de permitterte tilbake i jobb. Jeg oppfordrer alle til å følge Erna Solbergs råd om å feriere i eget land, og ønsker alle en trygg og fantastisk sommer i Norge.  

Tekst: Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv

Next article