Home » Sommerguiden » Klatreparken som ligger midt i Mjøsa
Sponset

Bare 20 minutter med bil fra Brumunddal, på øya Helgøya, ligger Helgøya Klatrepark. De frister med spennende opplevelser for hele familien i naturskjønne omgivelser.

Når dere planlegger å dra til Helgøya Klatrepark for å tilbringe en utfordrende dag mellom trærne er det smart å bestille plass på nett før dere kommer. Da er dere sikret at parken har ledige seler som er lagt av til dere ved ankomst. Vel fremme er det godt med parkeringsplasser og parkeringen er gratis.

– Det er sjelden vi går tomme for seler, men akkurat i disse dager med korona må selene desinfiseres mellom hver gang de brukes. Bestiller dere på nett så slipper dere også å signere på egenerklæringsskjemaene ved ankomst. Da er det allerede ordnet ved nettbestillingen, sier Elisabeth Stai som er en av driverne i parken.

Foto: Rakel Berg

Stigning i programmet

Etter at dere har fått hjelp til å ta på selene får dere instruksjon fra en av parkarbeiderne, før alle må gjennom en obligatorisk opplæringsløype.

– Etter disse løypene kan du i prinsippet klatre hvor du vil, men vi anbefaler å starte med de enkleste løypene og heller øke vanskelighetsgraden og høyden etter hvert, fortsetter Stai.

I parken har de ni forskjellige klatreløyper, to av dem er barneløyper som passer for barn under seks år. Her er høyden maks 70 centimeter over bakken, og en voksen kan gå ved siden av mens barna klatrer. Løypene har fått farger som indikerer vanskelighetsgraden, det starter med Grønn, Blå, Lilla, Rød, Svart og Svart Ekstrem.

– Svart Ekstrem er langt tøffere enn de fleste tror. Det går både på armstyrke, psyke og vanskelighetsgrad, du må være fysisk sterk i hele kroppen for å klare Svart Ekstrem, understreker hun. 

En av Norges lengste ziplines

Fra en plattform åtte meter over bakken kan du også kjøre parkens «Raknerudrenna». Med sine 430 meter er dette en luftig opplevelse og en av Norges lengste ziplines.

Spis og drikk underveis

Et godt råd er å passe på å både spise og drikke underveis i klatringen. Du blir sliten rent fysisk og psykisk av klatring, her brukes alle slags krefter.

Ta gjerne med litt grillmat, for hos oss står grillene fremme til fri bruk, og det er et stort område med hyggelige bord og benker hvor dere kan ta pause og nyte den fantastiske utsikten utover Mjøsa, sier hun. Vi har også en liten kiosk der man kan kjøpe is, sjokolade, brus og kaffe/kakao.

De fleste gjestene i Helgøya Klatrepark velger å bruke hele dagen der. Parken åpner klokken 10.00 og stenger klokken 17.00 hver dag hele sommeren.

– Aktivitetene hos oss passer nærmest for alle som har et normalt funksjonsnivå, men vi har også hatt funksjonshemmede her og 80-åringer som har klatret her sammen med barnebarna sine.

Foto: Rakel Berg

Koronatiltak

Alle må vaske hendene før de begynner å klatre, og før hver løype er det satt frem Antibac som viktige smittevernstiltak.

– Vi har også veldig god plass mellom de 25 bordene vi har satt ut, slik at hver familie sitter med god avstand til naboene, forklarer Stai.

Flere opplevelser

Parken, som åpnet i 2015, ligger på gården til Elisabeth og Bjørn Stai. De forteller at det også er mye annet å oppleve når man først har tatt turen til Helgøya – Midt i Mjøsa.

– I tillegg til klatreparken er det mulighet for store matopplevelser; du kan spise kaker på Skafferiet, bakt potet på Øya Maritim og middag på Spiseriet. Du kan oppleve historiske hager, Biestien, Edel Design, bo på Hoel Gård eller i Hønehuset på gården hos oss. Her er det mye å oppleve, smiler Stai.

Book ditt besøk på Helgøya Klatrepark på:helgoyaklatrepark.no

Tekst: Tom Backe, [email protected]

Neste artikkel