Skip to main content
Home » Sommerguiden » Cry Wolf – Just Loomis Photographs a-ha
Sponset

I sommer kan du oppleve ny, stor fotoutstilling på Rockheim i Trondheim, som skildrer a-has eventyrlige ferd i Sør-Amerika i 1991 – med flere bilder aldri vist før.

I Rockheim temporær fra 13. juni 2020 til mai 2021.

Etter å ha gitt ut sitt fjerde studioalbum, East of the Sun, West of the Moon, setter a-ha kursen mot Brasil og festivalen Rock in Rio II på Macarena Stadion. 26. januar 1991 spiller bandet for 198 000 personer – ny rekord for antall betalende tilskuere på en konsert, i følge Guinness rekordbok.

Kunstfotografen Just Loomis

Med seg har de den amerikanske mote- og kunstfotografen Just Loomis (f. 1957 Reno, Nevada), som dokumenterer konserten og a-has senere turné i Sør-Amerika samme år. Loomis har i flere år jobbet tett på a-ha, og tatt flere foto til gruppas albumcover, inkludert det ikoniske Hunting High and Low.

I denne fotoutstillingen, bestående av 44 bilder i storformat, forteller Loomis om den unike relasjonen mellom a-ha og det brasilianske folk, med fotografier fra Macarena stadion – men også backstage, på utflukter, strender og hoteller.

I sommer kan du oppleve introduksjon til utstillingen kl. 14, hver dag fra og med 20. juni.

Introduksjonen varer i cirka 10 minutter og er inkludert i inngangsbilletten.

Les mer om utstillingen og øvrig sommerprogram og aktiviteter på rockheim.no.

FAINTING GIRL, RIO 1991. Foto: Just Loomis

Fakta om Rockheim

  • Rockheim – Det nasjonale museet for populærmusikk er Norges nasjonale museum for populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag.
  • Museet er lokalisert i det tidligere mellageret på Brattørkaia i Trondheim, og er en avdeling i Museene i Sør-Trøndelag.
Next article