Home » Norges beste hoteller » Vinterens hotellguide
hotell

Vinterens hotellguide

Haaheim Gaard
Haaheim Gaard

Tekst: Redaksjon Foto: Marie Skeie (foto av Haaheim Gaard)

En weekend på hotell gir deg friheten til å koble av og stresse ned. Ikke reis utenlands – vi har jo så mange flotte destinasjoner og hoteller i Norge! Hva med å ta turen til Svalbard? Eller vil du kanskje heller ta turen til Vestlandet? Her får du en guide til vinterens hotelldestinasjoner.

Haaheim Gaard

For magiske augeblikk

Det historiske hotellet med den majestetiske utsikten. Eit hotell i De historiske hotell og spisesteder. Kjent for sitt kreative kjøkken og personlige vertskap. Hotellet har 21 romantiske rom i historisk landstil. Den store hagen vår har eigen gartner og har vegar og stiar som går innom kvite benkar og vakre rosebed. Vi har eigen konsertsal som me har konsert og teaterprogram. 

Haaheim Gaard ligger i fjellsiden ved foten av Tysnessåta, det er flotte merka turområder rett utanfor hotellet. Den mest kjente er Turen til Såta, som ligg 753 moh. Tysnes ligg cirka en time fra Bergen, og er flott base for dagsturer til Hardanger og Bergen. 

Hotellet restaurerer no den gamle handelsplassen EH Vaage, der blir det gjestehavn/ museumsbakeri, landhandel med lokal handverksmat og sjokoladeri. 

Om sumaren har Haaheim også ope sesongrestauranten Gamleposten 5444 på øya Espevær. Me skreddarsyr alle opplevingane saman med kunden, om det er familieselskap, bryllaup, eller med jobben med dagsmøte eller kurspakke med middag og overnatting.

Ta kontakt for ein prat om unike opplevingar for deg og dine!

Mary Anns Polarrigg. Foto: Tommy Simonsen

Mary Anns Polarrigg

På Mary Anns Polarrigg blir du møtt av det ekte Svalbard, både innenfor og utenfor de grove plankeveggene. Polarriggen er et spennende, eksotisk og unikt overnattingssted som gjestene, når de først har vært her vender tilbake til – om igjen og om igjen.

Vinterhagen er en opplevelse i seg selv. Med glassvegger har du alltid utsyn til den vakre naturen rundt byen. Bli ikke forskrekket om det lusker et reinsdyr eller en polarrev forbi rett utenfor bordet ditt. Eller et rypekull flakser opp fra bakken under middagen – like ved der du sitter.

Grenseløs og hyggelig stemning i Svalbards mest unike bar og restaurant. Velg mellom flere arktiske retter tilberedt med massevis av kjærlighet og kunnskap. Enten du vil nyte et glass vin eller en nightcap i den intime baren, eller gi smaksløkene helt spesielle opplevelser – Vinterhagen er stedet for hygge og kresne ganer og utveksling av dagens opplevelser med gjester fra hele verden.

I dag består Mary Anns Polarrigg av et hyggelig Svalbardtun omgitt av Gruveriggen, Luxusriggen og Transportriggen som tilsammen huser 76 sengeplasser fordelt på enkle og doble rom samt familierom og en suite.

Svalbard som destinasjon byr på mange spennende utflukter og vi hjelper deg gjerne med å anbefale turer og booke utflukter. 

Vauldalen Fjellhotell. Foto: Kathrine Sørgård

Vauldalen Fjellhotell

Over Rørosvidda med hest og slede med vinteren foran deg og historien bak deg…Gjennom flere århundrer har handel til og fra Røros foregått med hest. Dette var mer enn transport, for med de reisende ble verden bortenfor fjellene kjent. Svenskene, også kjent som forbønder, var svært velkomne gjester på ferdasgårdene. Disse turene blir gjort den dag i dag til Rørosmartnan.

Vauldalen Fjellhotell brenner for å gi deg den samme opplevelsen – sitte i hestesleden og kjenne den kriblende spenningen ved å være en del av midtvinterens største eventyr. På gårdene venter de i spenning på vår ankomst, for dette er en sjelden anledning til å få høre gode historier, siste nytt om folk fra byen og smake på varer som det ellers er vanskelig å få tak på.

Ruta over Rørosvidda går langs den gamle vinterveien, akkurat den samme som ble brukt før i tiden. Den slående vakre naturen står uberørt av tidens gang, og det gjør noe med deg. Når vi tar inn på ferdasgården er omsorgen like stor for både mennesker som hest. Og en ting er sikkert; når forbøndene kommer inn på tunet er det fest. For nå som da, er dette en reise i sosialt fellesskap mellom bygd og by. Dette er en reise helt utenom det vanlige som bare må oppleves! I 2019 er det de to første helgene i Mars turen går.

Det Hanseatiske Hotell. Foto: Camilla Waage

Det Hanseatiske Hotell

Midt på den ikoniske Bryggen i Bergen kan du bo på Det Hanseatiske Hotell. Det er et vakkert hotell, med 37 utsøkte og stilfulle rom, i svært sjarmerende omgivelser. Hotellet er en del av Finnegaarden på Bryggen i Bergen som står på UNESCO’s liste over verdens kulturarv. Hotellet har med sin plass i sentrum av historiske Bergen, en ideell plassering enten din reise er forretninger eller fornøyelse.

Selve bygget, Finnegården, ble oppført etter den store bybrannen i 1702, slik det fremstår i dag. De strenge antikvariske krav preger lokalene med sin spesielle og unike atmosfære. Hvert rom er særegent med ulik design og størrelse, og vi har bevart de gamle tømmerveggene på en best mulig måte.

På Det Hanseatiske Hotell kan du benytte deg av Bergens stiligste kurs- og konferanserom, med de nyeste fasilitetene, og den praktiske beliggenheten på Bryggen i Bergen. I våre tre restauranter, FG Restaurant & Bar, Casa Del Toro, og Finnegaardsstuene, kan vi tilby matopplevelser for enhver smak. Vi arrangerer alle typer sluttede selskaper, og våre selskapslokaler er den perfekte rammen for bryllup og konfirmasjon, så vel som julebord, jubileum og andre private arrangementer.

For gjester som ønsker en annerledes hotellopplevelse, med den unike atmosfæren, historien og kulturen, er Det Hanseatiske Hotell et naturlig førstevalg!

Neste artikkel