Skip to main content
Home » Norges beste hoteller » Reisene innenlands ga aha-opplevelse
reise

Reisene innenlands ga aha-opplevelse

Linn Krogh Hansen
Linn Krogh Hansen

Tekst: Andreas Aguilera Myrvold Foto: Privat

Linn Krogh Hansen fra reisebloggen linnsreise.no fikk nytt syn på Norge etter å ha reist verden rundt i flere år.

Da Linn Krogh Hansen var to år gammel fikk hun en globus av foreldrene etter å ha blitt fascinert av Dagsrevyens intro på NRK. Lite visste verken Linn eller foreldrene hennes at denne globusen skulle gjøre Linn til en reell eventyrer. For i en alder av 49, har Krogh Hansen besøkt totalt 105 ulike land og territorier, og er i dag anerkjent for sin blogg «Linnsreise», som også ble kåret til årets reiseblogg i 2018.

— Den samme globusen jeg fikk for 47 år siden er fremdeles et kjært minne på hvorfor jeg fikk så vanvittig lyst til å reise. Jeg husker jeg snurret på den hele tiden, og pugget hvor de forskjellige landene lå plassert. Jeg ble regelrett helt hekta, og fikk lyst til å reise jorda rundt, forteller Krogh Hansen.

Setter Norge høyt

Og det var nettopp hennes utallige reiser til verdens ende og tilbake, alle stoppene innom eksotiske landegrenser, visitter til flere av de syv verdens-underverkene som gjorde at Linn i dag holder Norge som destinasjon høyt.

— Jeg har selvfølgelig reist mye i Norge før, for jeg er veldig glad i natur og vintersport. Men å være turist i eget land var overraskende positivt. Det var på en måte en slags aha-opplevelse å kunne reise fritt i Norge uten endeløse køer og en overflod av turister. I tillegg er det upåklagelig vakker natur her til lands. Men jeg tror jeg setter Norge litt høyere nå, etter å ha vært reisende utenlands i så mange år, forteller hun.

Stort potensial

— Norge er veldig ryddig, og det er enkelt å finne frem. Derfor er det enkelt å sette opp tidsplaner som du kan holde. Det er også lite kriminalitet her sammenlignet med andre land, og det er mye lettere som jente å reise alene her, legger hun til.

Linn forteller videre at hun mener Norge har et stort potensial som ennå ikke er maksimalt utnyttet og utviklet.

— Skjønt turismen her til lands er rimelig utbredt har vi likevel flere muligheter, som for eksempel mer økovennlig turisme for de spesielt interesserte. De som reiser til Norge kommer primært for naturopplevelsene, og jeg tror vi kan spille mer på de tingene som gjør Norge til en attraktiv destinasjon.

Selv har Krogh Hansen familie i Troms, og bodde der flere år i sine yngre år. Hun var aktiv i svømming, og reiste landet rundt på stevne. Men det hun fikk sett av Norge på den tid var bare flyplasser og svømmehaller. I dag er timeplanen annerledes, og lommeboken fetere.

Mindre tid, bedre råd

— Da jeg var yngre var reisene mine ofte lengre, og jeg var utenlands i lange perioder, som back-packere ofte er. På den tid hadde jeg ikke samme finansielle ryggsekk som jeg har i dag, og kompenserte med å tilby arbeidskraft som kajakk-instruktør eller annet. Hjemme i Norge jobbet jeg på Burger King, og tok i mot dobbeltskift for å kunne gjøre det jeg helst ville gjøre.

— Nå er det selvfølgelig helt annerledes. Jobben min gir meg frihet til å reise mer spontant, fordi jeg har muligheten til å ta meg fri fra tid til annen. Turene er kortere fordi jeg har mindre tid enn da jeg var ungdom, men jeg har jo også bedre råd – så jeg har alltid noe å se frem til.

Next article