Home » Norges beste hoteller » På dette hotellet slipper du bråk fra naborommet
hotell

På dette hotellet slipper du bråk fra naborommet

Verdens minste hotell
Verdens minste hotell

Tekst: Katrine Andreassen Foto: Jon Norstrøm

Et hotell trenger ikke nødvendigvis inneholde mange rom. På Vesterbro i København ligger verdens minste hotell, og der finner du kun ett eneste hotellrom. 

– Jeg overtok bygningen for omtrent sju år siden og begynte da å bygge kafeen. Etter et par år ble også hotellrommet ferdig, sier eier av Central Hotel & Café, Leif Thingtvedt.

Han forteller at ideen om et lite hotell bare poppet opp, og at han selv har bygget og innredet alt.

– Jeg har blant annet arbeidet som scenograf og rekvisitør i film, så det er nok derfra denne trangen til å bygge og pynte kommer, sier han.

Book en hverdag

Hotellrommet er kun beregnet for to. Det er innredet med en dobbeltseng, og gjestene har også privat bad med dusj. Som seg hør og bør i dag, får gjestene wifi inkludert i prisen, men hotellet legger også til rette for at de som bor der skal få utforske København. Fri bruk av to sykler er inkludert i prisen. På Café Granola får gjestene servert frokost fra klokken 07.30.

– Mitt tips til dem som vil prøve en natt på hotellet vårt, er å booke en hverdag, sier han.

Foto: Jon Norstrøm

Gammeldags stil

Tanken bak hotellrommet var å skape et rom som gjestene ikke har lyst til å forlate.

– Hotellrom er gjerne noe man skynder seg ut av, men her handler det om å gå tidlig til sengs, lese en bok eller ligge i sengen og se på TV. Det er litt som da man var barn og bygde huler, sier Thingtvedt.

Han forteller at inspirasjonen kom litt fra alle steder, men at det egentlig var ganske enkelt.

– Jeg har jo bygget det som et sted som alltid har ligget der. Stilen er gammeldags og det er deilig befriende å lage noe som har vært gjort før. Jeg har alltid ment at det er begrensende hvis man absolutt skal finne på noe nytt, og dette mener jeg mange steder bærer preg av, sier han.

Fra hele verden

De fleste av gjestene til hotellet kommer fra de nordiske landene, men det kommer også langveisfarende innom Central Hotel & Café. I sommer hadde de i løpet av en uke gjester fra både Canada, Taiwan, Russland og New Zealand, så folk kommer tilreisende fra det aller meste av verden.

– Dessverre booker de fleste kun en natt, og jeg kan selvfølgelig godt forstå at folk kan være litt redde for å bestille mer. Et hotell med kun ett rom høres jo litt merkelig ut. Det er imidlertid ikke uvanlig at jeg hører at folk ergrer seg over at de ikke ble litt lengre, avslutter Thingtvedt.

Neste artikkel