Skip to main content
Home » Norges beste hoteller » Lys fremtid for Dr. Holms
Sponset

Tekst: Andreas Aguilera Myrvold Foto: Ricardofoto.no

Det karakteristiske hotellet har renovert over 80 rom i inneværende år og fremstår pyntet til fest. Den unike atmosfæren er bevart på Dr. Holms Hotel.

Med både ny hotelldirektør og restaurantsjef, satser Dr. Holms på en høyere standard, og gjør seg nå klare for en vintersesong med velkomne gjester i deres ærverdige lokaler. Bygget allerede i 1909, samtidig med jernbanen som i overkant av 100 år har fraktet både Oslofolk og Bergens borgere til Geilo, står Dr. Holms den dag i dag som et stolt vertskap for den kulturelle, de festglade og storfamiliene.

— Er det noe vi fokuserer på så er det historien vår, og det er viktig for oss å beholde vår egenart som et historisk hotell. Men selv om det både er en god dose kultur og kunst å finne i vegga, ønsker vi samtidig å oppgradere, oppdatere, og følge med i tiden, sier den nyansatte hotelldirektøren, Håkon Olaus Asmundvaag.

Hotellet med ni liv

Med Norges høyestliggende bowlinghall, spa-avdeling, barnebasseng for både de som kan, og ikke kan svømme, ulike restauranter for både familier og den fjonge, en gigantisk vinkjeller og et eksemplarisk mannskap står Dr. Holms godt rustet til en travel sesong i vente. Med både opp- og nedturer går det den dag i dag gjetord om «hotellet med ni liv».

— Det er ikke til å stikke under stol at vårt hovedsegment hva angår gjester er fra 35 og oppover. Vi ønsker å være det voksne tilbudet på Geilo, og har åpnet en «fine dining» restaurant for å gi et utvidet tilbud. Vi har også jobbet hardt med å forbedre frokosten vår, og renovert 80 hotellrom. På Geilo er det en deilig og frisk champagne-luft, og vi tilbyr også mye god champagne i glassene, sier Asmundvaag mens han ler.

Afterskiens vugge

Dr. Holms vil ikke benytte klisjeen om at du skal føle deg hjemme på hotellet, men dyrker heller en velkommen atmosfære som skal gi den gode følelsen av trivsel og velvære. Da er det ikke uten grunn at 50.000 mennesker gjestet Dr. Holms i fjor som med sin spesielle posisjon er blant landets aller mest berømte hoteller.

— Dr. Holms er kjent som «Afterskiens vugge», og vi er stolte over at flere hundre både unge og voksne besøker oss etter en tur i skisporene eller bakken. Det er viktig for oss at afterskien skal leve videre, og det er uten tvil de voksne som presser seg frem her, fortsetter hotelldirektøren.

Satser på en høyere standard

Asmundvaag og Dr. Holms har forsterket sin stab med den nye restaurantsjefen Tim Vikström som skal sette matopplevelsen på Geilo på kartet igjen. Han har før sesongen gjort nødvendige forberedelser gjennom trening av sin stab med blant annet baristakurs, og cocktail- og vin-kurs. Alt for at gjestene skal få en bedre opplevelse.

— Vi har endret frokosten vår, lager våre egne signaturretter, og har tatt inn flere lokale gode produkter vi ønsker å servere våre gjester. Vi satser på lokale produkter og på god opplæring av våre ansatte, sier Vikström.

— På hotellets hovedrestaurant jobber vi nå med en mindre meny som inneholder tre forretter, tre hovedretter og fire desserter, noe som gjør at pensjonsgjester selv kan velge dagens meny. Det er viktig for oss at vi holder oss oppdaterte på hva som er moderne, og hva som er tilgjengelig i sesong. I vår fine dining-restaurent, Christian, har vi i år et vilt-tema, som jeg tror våre gjester vil finne meget smakfullt, avslutter restaurantsjefen.

Next article