Skip to main content
Home » Norges beste hoteller » Klassisk – men moderne – vri på hotellopplevelsen
hotell

Klassisk – men moderne – vri på hotellopplevelsen

Opus XVI
Opus XVI

Tekst: Britt M. Grieg, vertskap ved Opus XVI The Edvard Grieg Heritage Hotel Foto: Cecilie Bannow

Vi var i flere år på utkikk etter det perfekte bygget som kunne romme både gjesterom og areal til restaurant, bankett og møteroms-fasiliteter, samt mulighet for å kunne brukes som kulturarena. Endelig, høsten 2016, ble det en realitet.

Vågsallmenningen 16, midt i hjertet av Bergen, opprinnelig bygget som Bergen Kredittbank i 1876, har siden da gjennomgått store renoveringer, hvor fasade og første etasje er vernet og beholdt i original form, mens rommene i etasjene over er moderne med klassisk stil.

Vi, Britt & Alexander, er et ektepar som begge har drevet andre hoteller, og i kombinasjon med Alexanders slektskap til Edvard Grieg, har vi skapt Opus XVI. Op.16 var Edvard Griegs a moll konsert, adressen er no 16, opus betyr verk, og dermed var navnet gitt. Vi ønsker på en spennende og interessant måte å videreformidle Edvard Griegs historie, samt knytte bånd til dagens musikk og kulturliv, kulturhotellet i Bergen.

Bygget inneholder 65 rom & suiter, en unik utstilling om Edvard Griegs op.16, samt arvestykker, en kunstvegg i lobby som fungerer som satelittgalleri for Kunstgarasjen hvor kunsten blir byttet ut en gang i måneden, flotte bankettrom og ærverdige styrerom. Deler av inventar og utstillinger er også hentet fra kunstnere i familien. Siden åpning i april i år, har vi vært arena for over 60 konserter, boklansering, sjokoladelansering, gallamiddager, bryllup hvor ett av de var et storslått tredagers bryllup med hele huset kun dedikert til denne feiringen. Med krystallysekroner, marmorsøyler og vegger i stucco lustro, er vi blitt et hotell som er en flott ramme for bryllup og andre store dager.

Opus XVI skiller seg ut blant hotellene i Bergen ved at vi er et privat lite hotell uten kjedetilknytning, som drives av et ektepar – hvor vi ønsker å «ta tilbake» den tradisjonelle vertskapsrollen ved å være tilstede og involverte i den daglige driften, og treffe gjestene som besøker oss. Hotellet tilbyr blant annet valet parkering. Da setter gjesten bilen fra seg ved inngangsdøren vår, og gjestene trenger ikke tenke mer på enveiskjøringer og lete etter ledig parkeringsplass, før de skal dra og bilen står klar ved avreise.

Opus XVI er et individuelt hotell, og er tatt godt imot i den internasjonale sammenslutningen av små individuelle hoteller; Small Luxury Hotels of the World. Dette gjør at vi har mange internasjonale gjester, i tillegg til forretningsreisende og fritidsreisende som ønsker en ekstra fin helg i Bergen.

Afternoon tea hver lørdag i restauranten XVI. Foto: Cilla Grace/Cecilie Bannow

I den opprinnelige ærverdige banksalen finner man restauranten XVI. Hver lørdag serverer vi «afternoon tea», som er blitt en stor suksess fra første åpningsdag. Hver søndag er det familiemiddag. Vi har for øvrig a la carte servering på kveldene, og vi har en egen vri på vår frokost hvor gjestene får servert alle varme retter a la carte for å sikre ekstra god kvalitet. I hotellets romslige lobby serverer vi hver fredag aperitivo, en hyggelig italiensk tradisjon vi har tatt til oss, hvor man får servert noen småretter til drikken.

Ambisjonen er å bli et opplagt samlingspunkt for musikk, mat og kultur i Bergen. Vi skaper et helhetlig reiselivsprodukt med hotell, restaurant & bar, samt kurs og konferansefasiliteter for lokale besøkende og tilreisende.

For booking eller andre henvendelser, kontakt oss på www.opusxvi.no eller [email protected].

Next article