Skip to main content
Home » Norges beste hoteller » Fjordutsikt fra myke dunputer midt i millionbyen
Sponset

Tekst: Cathrine Naglestad Foto: Radisson Hotel Group

For første gang i historien har Norge en millionby. Oslo er i endring og har lenge vært Europas raskest voksende hovedstad. Nå er over én million mennesker bosatt i Stor-Oslo, og daglig benyttes, kafeer, restauranter og barer, møteplasser og arbeidsplasser. Skal du legge turen til Norges hovedstad på din neste utflukt?

Utforsker du byen og tar en tur til Norges høyeste bygning, kan du spise à la carte med utsikt over Oslofjorden og byen, ta en spasertur til populære severdigheter, og legge hodet på myke dunputer i nyrenoverte rom midt i sentrum.

– Oslo Plaza Hotell ble åpnet av Kong Olav V i 1990, og både var og er, Norges største hotell, forteller Tarje Hellebust, administrerende direktør ved Radisson Blu Plaza Hotel Oslo.

Hotellet er attraktivt både for forretningsreisende, turister fra inn- og utland, store artister og verdenspolitikere. Det er kort gangavstand til Operaen, flytoget og det nye Munchmuseet, og hotellet legger vekt på å tilby god mat og god service.

– Oslo er en by i endring, og fornyelsen vil fortsette i mange år fremover. Også hotellet fornyer seg, og i fremtiden vil det muligens bygges på enda flere rom og fasiliteter, kan Hellebust avsløre.

Yes I can

Hotellet skiller seg ut ved at de er en del av Radisson Hotel Group, og er dermed den største internasjonale aktøren i Norge. Hellebust forteller at de har en egen filosofi som skal få gjestene til å føle seg sett, velkommen, og skal bidra til å skape minnerike opplevelser.

– «Yes I can»-filosofien går ut på at hver enkelt ansatt skal se hver eneste gjest. Personalet er trent til dette, og selv om det er et stort hotell, skal gjestene føle seg unike. Vi forsøker å høre om hvorfor gjestene er i Oslo, og om det er noe spesielt de skal gjøre eller oppleve. Dermed har den ansatte mulighet til å tilpasse og gi en minnerik opplevelse så langt det er mulig, sier Hellebust.

– Vi er også opptatt av å være en god samfunnsborger. Oslo Plaza er miljøsertifisert i «Green Key». Vi har en egen døgnkontinuerlig sikkerhetsavdeling med en sikkerhetssjef, og i tillegg er hotellet sertifisert i «Safehotels». Dette er viktig for oss som har huset alt fra gjester som Putin, Clinton, Arafat, Nato-møter og selvfølgelig alle våre kjære gjester generelt. Vi setter sikkerhet høyt, sier Hellebust.

Terningkast 6

Tar du heisen 110 meter opp, kan du besøke hotellets egen restaurant, 34th Restaurant & Bar, med meny basert på sesongens beste råvarer. Her kan du ta en drink eller to i baren med panaoramautsikt over Oslofjorden og byen.

– Vi var så heldige å få terningkast seks av matanmelderne Robinson og Fredag i Dagbladet nå i november. De beskrev stemningen som euforisk og maten som fantastisk. Det er vi veldig stolte av, forteller Hellebust.

– Oslo Plaza er et fyrtårn, og med det ansvaret må vi være dyktige i alle detaljene og samtidig være en god samfunnsborger. Slik kan vi tilby våre gjester minnerike opplevelser ved flotte omgivelser, sier Hellebust avslutningsvis.

Next article