Skip to main content
Home » Norges beste hoteller » Åpner snart døren for lokale og tilreisende gjester
Sponset

Tekst: Katrine Andreassen Foto: Clarion Hotel/Stephen Butkus

I mars 2019 åpner Clarion Hotel The Hub. Hotellet vil kunne lokke med splitter nye fasiliteter, restaurant med fantastisk utsikt og mat fra egen takåker.

Bygningen som tidligere huset Clarion Hotel® Royal Christiania er under totalrenovering, og i mars åpner nye Clarion Hotel The Hub dørene. 

– Rommene, restauranter, barene og konferansesalene er splitter nye, og alt annet du ser og opplever mens du bor her er nytt, sier hotelldirektør André Schreiner.

Et treffsted

– «The Hub» betyr «et nav», og ordet brukes ofte for knutepunkt innen teknikk og logistikk. Det brukes imidlertid mer og mer i dagligtale også i andre bransjer, sier han.

The Hub ble ifølge Schreiner et naturlig navnevalg gjennom de prosessene de hadde mens hotellet vokste frem.

– Dette blir et fantastisk samlingssted – både for enkeltmennesker i våre barer og restauranter, og for grupper i våre flotte møterom og saler. I tillegg ligger jo hotellet midt i hjertet av Oslo. Det er rett og slett «huben» i Norge, sier han.

Grønn posisjon

Målet er å skape et levende, pulserende storhotell som skal være åpent både for tilreisende og Oslo-beboere.

– Med vår sentrale beliggenhet skal vi skape en atmosfære som innbyr til å treffes. Oslo er en del av hotellet, og hotellet er en del av Oslo, sier Schreiner.

Han ønsker å gi gjestene spennende opplevelser med lokalt forankret mat, inspirerende oaser og møtearenaer som gir inspirasjon.

– Med stort hjerte og bærekraftige produkter skal vi ta en lokal, grønn posisjon, sier han.

Resaturanten. Foto: Clarion Hotel/Stephen Butkus

Ureist mat

– I Nordic Choice har vi fem bærekraftsmål i vår ISO 14001-sertifisering. Vi fokuserer på å redusere vannforbruk, energiforbruk, transport, kjemikalier og avfall, sier han.

Schreiner tror dagens hotellgjester er opptatt av at hotellet de velger bidrar i forbindelse med de endringene som må gjøres i samfunnet.

– Dette ligger derfor i vår ryggrad sammen med feiring av mangfold og ulikheter blant mennesker, sier han.

På taket har de etablert noe så unikt som en egen takåker, med nordiske urter og smaker til restauranten.

– Det blir altså ikke kortreist mat, men rett og slett ureist mat, sier han.

For alle

Hotellet skal være tilgjengelig for alle som kommer forbi.

– Vi ønsker å avlive myten om at man må bo på hotellet for å komme inn. Fokuset er å skape en atmosfære rundt hotellet som inviterer deg inn, sier han.

Han mener hotellet vil skille seg fra andre hoteller i byen på flere måter.

– Ikke minst med rytmen som vil være på hotellet, enten gjestene bor i Oslo, er tilreisende, kommer innom for å spise frokost, har møte her, drikker kaffe eller har en hyggelig kveld på byen, sier hotelldirektøren.

– I 13. etasje vil du sveve over byen i vår restaurant Norda. Her møter du nordiske råvarer i skjønn forening med innslag av smaker hentet fra hele verde, forteller André Schreiner (t.v.).

På byens tak

Mat og drikke er viktig, og enda bedre er det når det kan nytes med flott utsikt over Oslo.  

–  I 13. etasje vil du sveve over byen i vår restaurant Norda. Her møter du nordiske råvarer i skjønn forening med innslag av smaker hentet fra hele verden. Konseptet er inspirert av kokken Marcus Samuelsson, sier han.

Når sommeren kommer, åpnes alle glassvegger ut mot Oslo og hele restauranten blir en uterestaurant på byens tak.

– I første etasje åpner The Hub Bar, som vil være et treffsted hele dagen og kvelden. Her får du kjøpt kaffe, vin og småretter omgitt av god stemning sier han.


Next article