Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Vinterlandsbyen Geilo
destinasjoner

Vinterlandsbyen Geilo

Geilo alpinbakke
Geilo alpinbakke

Tekst: Tom Backe Foto: Vegard Breie

Geilo har mye mer å by på enn mange andre skidestinasjoner i Norge, både fordi det er så mange aktivitetsmuligheter der, men også fordi Geilo er en by.

Skistar annonse

– Jeg liker å kalle Geilo en vinterlandsby. Visst har vi fantastiske muligheter for den alpininteresserte med hele 37 nedfarter, eller mer enn 500 kilometer langrennsspor for den langrennsinteresserte, men Geilo byr på så mye mer, sier daglig leder i Visit Geilo, Stian Skarsten.

Han sikter til at Geilo er et ganske lite sted, men allikevel har alle byens fasiliteter og en veldig hyggelig atmosfære.

– Det finnes mange rene skidestinasjoner i Norge, men Geilo skiller seg ut ved å være et levende samfunn hvor det liv, aktivitet og åpne restauranter, uansett om du kommer i høysesongen eller tar en tur sent på høsten, forklarer Skarsten.

Varierte overnattingsmuligheter

På Geilo ønsker de å ta i mot alle skiinteresserte om vinteren, uavhengig av tykkelsen på lommeboken deres. Derfor er det stort spenn i overnattingstilbudet på Geilo, både for den som ønsker rimelig overnatting på camping, ordne seg selv med selvhushold på en hytte, eller bestille en luksussuite på mer enn hundre kvadratmeter på et av hotellene.

– Geilo ligger midt i Hol kommune og er et veldig godt utgangspunkt for mange forskjellige aktiviteter. For eksempel har vi Hallingskarvet skisenter, eller Ostebygda i Hol som har satset stort på produksjon av lokale oster og annen lokal mat. Om sommeren har vi Rallarvegen hvis du reiser litt vestover, og ikke minst ligger vi ved foten av Hardangervidda som er et eldorado for den som er ute etter aktiviteter både om sommeren og på vinterstid.

Gjør det enkelt å bestille

Geilo var et av de første stedene i Norge hvor det ble bygd alpinanlegg, og er i dag et klassisk alpinsted med lang historie for alpin turisme. Med høye fjell og mye skog er muligheten for alpinkjøring og langrenn perfekte.

– Men Geilo er også veldig mye mer enn bare ski. For å gjøre det enkelt og oversiktlig har aktivitetsleverandørene her oppe gått sammen om å starte nettportalen Geilo365. Da blir det lett å finne og bestille akkurat den aktiviteten man vil ha, enten det er brevandring, fatbike, hundespann, rafting, zipline eller andre ting, sier Skarsten.

Geilo har også gått sammen om en felles bookingløsning med portalen Geilobooking, den gjør det enkelt å finne passende overnattingssted.

Nytt av året

Selv om Geilo er et skisted med lange tradisjoner, utvikler de nye tilbud og aktiviteter kontinuerlig, sier Skarsten:

– Vi har startet opp en aktivitet med morgenski i alpinbakken og frokost på kafeen hver lørdag morgen klokken syv. Det er en fantastisk start på dagen. For øvrig har skikafeene pusset opp menyene sine med flere lokale råvarer, og serverer også street food med en lokal vri, noe som gjør at det har blitt veldig mye bedre å gå ut for å spise på skikafeene våre. I tillegg til disse tingene har vi nå også fått et nytt busstilbud med shuttlebuss direkte til og fra Gardermoen torsdag, lørdag og søndag. Det er i det hele tatt mye som skjer, så da gjenstår det vel rett og slett bare å ønske velkommen til Geilo, smiler Skarsten.

Stian Skarsten, daglig leder i Visit Geilo. Foto: Lockhar
Skistar annonse
Next article