Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Utforsk vår kant av Norge – Edge of Norway™ i høst!
Destinasjon Norge

Utforsk vår kant av Norge – Edge of Norway™ i høst!

kitingboresurf senter
Sponset av: Region Stavanger
Foto: Martin Salem
kitingboresurf senter
Sponset av: Region Stavanger
Foto: Martin Salem

Reiselivssjef i Visit Region Stavanger, Per Morten Haarr, ønsker deg velkommen til Stavanger-regionen i høst.

– Hos oss kan du utforske fjelltopper, gå på lange strandturer, nyte gourmetmat og byliv eller ta inn utsikter høyt over fjorden. Det er kort avstand mellom høydepunktene. Sett gjerne av minimum tre dager og planlegg innholdsrike dager fra en kant – til en annen.

Rundturforslag

Egersund

Dersom du kommer med bil fra Sør- eller Østlandet, er trehusbyen Egersund et perfekt sted å starte. I tillegg til en yrende by, ta turen til Eigerøy fyr i havgapet, gå på månestein i Magma UNESCO Global Geopark og opplev den spesielle steinformasjonen Trollpikken.

Jærstrendene:

Nyt livet under Jærens høye himmel, ta surfekurs eller vandre i vannkanten langs sju mil strender. Opplev det flate, vakre landskapet på sykkel langs Jærruta eller kjør på smale veier og ta avstikkere til lokale gallerier, fyr og tretopphytter.

Sandnes

Parkliv, nisjebutikker i gågaten og fine naturopplevelser – det er ikke uten grunn at Sandnes ble kåret til landets mest attraktive by 2022!

Foto: Unsplash
Stavanger

Lykkeland-byen Stavanger har et bredt spekter av opplevelser, enten du vil utfordre smaksløker eller synsinntrykk, utforske kunst, kultur eller natteliv, nyte festivalmylder eller saktegående byvandring i Gamle Stavanger, langs Vågen eller i smale gater og smau.

Øylivet: 

En særegen rundreise på kanten av Norge inkluderer et besøk til øyperlene. Prøv øyhopping eller besøk Norges eneste bevarte middelalderkloster på Mosterøy, spis fantastisk lokalmat eller gå på tur i fjæra. Lær om hummerfisket på Kvitsøy og smak tradisjonsretten Kvitsøykomle.

Ikoniske opplevelser i Lysefjorden: 

De verdenskjente turene venter deg i Lysefjorden – en fjord som også kan oppleves med et fjordcruise fra Stavanger sentrum hele året. Preikestolen, Norges mest kjente kant og utsiktspunkt, eller Kjeragbolten som tar pusten fra de fleste der den sitter kilt fast mange hundre meter over fjorden.

Sirdal: 

Fjellet i Sirdal er ensbetydende med fjellturer, fiske og padling. Møt engasjerte natur- og aktivitetsformidlere som tilbyr bærekraftige opplevelser som fiskesafari, klimanøytral overnatting og hundespann med polarhunder. Finn roen på villmarksspa eller i en ecolodge, spis lokalmat på Slottet i Sirdal, plukk bær eller nyt fjellsolen.

Gjesdal

Fra nasjonalromantikk på Byrkjedalstunet, til kanten av det som en gang var en isbre i Gloppedalsura. I Frafjord kan du være nær naturen og fjorden, omgitt av høye fjell – på SUP eller i kajakk, eller med en kaffekopp i solen på land. Klar for topptur? Ramnstoknuten er en flott tur der du blir belønnet med fantastisk utsikt!

Sogndalstrand: 

Siste stopp på rundturen er regionens sørligste kant, det idylliske og vernede tettstedet Sogndalstrand. Besøk også jettegryten Nesvåghålo, formet av rennende vann under en smeltende isbre – vakkert! Lengre sør venter Jøssingfjorden hvor du kan klatre Via Ferrata-løypa Migaren, oppleve den spektakulære «Tunnelstuo» (der du også kan overnatte), og besøke Helleren med sine to små, flere hundre år gamle hus beskyttet av sitt naturlige tak – den overhengende bergkanten.

Velkommen til
Edge of Norway™!

Se hele rundturen med shoppingtips samt aktiviteter og overnatting

Next article