Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Ulriken i vårt hjerte
Sponset

Ta med jentene, guttegjengen, foreldre, besteforeldre eller kjæresten. Ulriken er en nasjonalskatt du kan besøke igjen og igjen.

Enten du skal på søndagstur, ta en yogatime i det fri eller spise en god middag, så er Ulriken et sted å besøke. Nå er det slutt på de tidene da turen opp til Bergens høyeste fjell tok en evighet og skapte frustrasjoner. Med ny, rask og smidig taubane med bedre kapasitet, er du oppe på null komma niks, køfritt.

Skyskraperen Restaurant ligger helt på toppen ved øvre stasjon, og er en opplevelse i seg selv. For å sikre at glade bergensere benytter seg av gondolen, turmulighetene og andre aktiviteter, så er prisen på årskort satt ned etter oppgraderingen.

Amanda Haugland

Daglig leder i Ulriken 643

Oppstemten, yoga eller mat i magen

Ulriken er med sine 643 meter det høyeste av Bergens syv fjell. Mange benytter seg av muligheten til å ta bena fatt på «Oppstemten», som er en 750 meter lang trappesti fra foten av Ulriken og helt opp til toppen. I 2018 ble 700 lastebillass med sten båret opp av fire sherpaer for å lage trappestien. På veien er det benker for trette ben, vakker natur og en spektakulær utsikt over Bergen by. Skulle du ønske enda mer bevegelse, kan en time med fjellyoga være et godt alternativ.

Et måltid du vil huske

Enten du velger turen i trappene som tar omtrent en times tid, eller sekstimersturen over Vidden, mellom Ulriken og Fløien, så er det fint å avslutte med et godt måltid. På toppen er det to matserveringer. Ulriken Café har drop-in, rik fjellmeny, en kopp kaffe eller søte fristelser som den nydelige Ulriksbollen med eggekrem og blåbær. Skyskraperen har fine-dining med tasting meny og forhåndsbooking. God mat i stilfulle lokaler og fri utsikt til solnedgangen gjør Skyskraperen Restaurant til en populær destinasjon. Lunsjen på dagtid gir vakker utsikt over byen, mens det til middagen er solnedgangen som får oppmerksomhet.

Lokale råvarer

Kokkene hos Skyskraperen Restaurant har ekstremt høyt fokus på lokale råvarer og lar seg inspirere av naturen. Målet er å bruke råvarene på spennende måter og dermed skape en ny vri på rettene. Bedrifter fra hele landet tar gjerne turen for teambuilding eller møtevirksomhet i de flotte lokalene.

– Vi skreddersyr møter og arrangementer etter behov for å sikre gode opplevelser i høyden. Til alt fra styremøter til større konferanser kan vi tilby private lokaler med den nyeste teknologien, samt servering etter behov, avslutter Amanda Haugland, daglig leder i Ulriken 643.

Bergens beste utsikt!

Ulriken 643 meter over havet, opplev ekte høyfjellsnatur.

Av Cathrine Naglestad

Next article