Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Tre reiselystne svarer: Her ferierer vi i Norge
Destinasjon Norge

Tre reiselystne svarer: Her ferierer vi i Norge

Foto: Privat, Nicholas Thon og Amalie Elea Olin Lundstad

Hvor ferierer egentlig de reiselystne influenserne i Norge? Og hvor legger de turen i år? Vi har spurt Une Cecilie Oksvold, friluftsfersking, foredragsholder og forfatter; Amalie Lundstad, prosesstekniker hos Equinor og influenser; og eventyrer John Hobberstad, også kjent som «Eventyrgutten».

Une Cecilie Oksvold

Friluftsfersking, foredragsholder og forfatter

Instagram @unececilie
Kjøp Une Cecilie Oksvolds bok her

1. Skal du på ferie i Norge i år? Eventuelt hvor og hvorfor?

Absolutt, for å feriere i eget land er noe av det fineste jeg vet om! De siste sju årene har min samboer, jeg og hunden vår Juster reist rundt på Norgesferie hver eneste sommer med telt og bil, dratt dit sola skinner og til steder som legger til rette for aktiviteter vi elsker å holde på med, og i år er ikke et unntak. Etter vi kjøpte Leif, vår hytte på hjul, har vi tatt flere mini-ferier og utnyttet langhelger både på vinter, vår og høst også. Det har virkelig beriket friluftslivet, og det er utrolig hvor mange fine eventyr som venter bare et par timers kjøring hjemmefra. En trenger ikke alltid reise så langt!

2. Hva er ditt beste minne fra Norgesferie?

Mitt aller beste minne fra en av de mange feriene vi har hatt i Norge må være den sommeren vi reiste helt ned til Hardangerfjorden med Leif for å oppleve majestetiske fjell, fantastiske fjorder og et eldorado av naturopplevelser og lekemuligheter. Min samboer som flyr paraglider fikk magiske turer fra lufta i de fjella, mens vi fikk nytt utsikten. Ikke minst fikk vi badet mye i krystallklart vann og naturskapte badekar. Helt utrolig fint! Jeg hadde slitt med utmattelse i lang tid før denne ferien, men det var som om hele kroppen fikk ny energi og giv av å leve nært naturen så lenge. Naturen har en så stor effekt på kropp og sjel, og det fikk jeg nok en gang oppleve på den turen; Jeg følte meg frisk for første gang på evigheter.

3. Har du et sted du ville anbefalt andre å reise til i Norge, og hvorfor vil du anbefale dette stedet?

Jeg har mange, men skal jeg trekke ut et sted ville jeg dratt til Aurland. Her har du muligheter for så mange ulike typer aktiviteter og opplevelser. Du kan kjøre opp på fjellet og få tidenes vakreste utsikt. Du har fjorden der du kan kjøre båt eller padle kajakk. Det er muligheter for lengre vandring i magiske Aurlandsdalen, sykling på Rallarvegen og historisk togtur i Flåm. Er du heldig får du også se luftsport på nært hold. Aurland har blitt en populær turistdestinasjon, så jeg vil anbefale å reise litt utenfor høysesong, og selvfølgelig alltid vise hensyn og respekt for de som er fastboende der.

1. Skal du på ferie i Norge i år? Eventuelt hvor og hvorfor?

Årets ferie blir noe annerledes for oss. Hunden min og jeg skal nemlig bo to måneder på havet, i en gigantisk rosa flamingo. Målet vårt er å oppdage nye steder, og ikke minst ha det veldig gøy! Men vi håper også å klare å ro fra Ålesund helt opp til Trondheim, og kanskje enda litt lenger om være tillater det.

Jeg elsker kysten vår. Den er så utrolig livlig, fargerik og fin. Dette vil jeg oppleve mer av. I det jeg ror nordover svinger jeg innom små og store øyer, finner gjemte strandperler og forhåpentligvis opplever jeg et yrende dyreliv rett fra «båten». Det blir utrolig gøy, og kanskje litt utfordrende også. Men jeg er helt sikker på at å utforske Norge fra en flamingo vil skape minner jeg aldri kommer til å glemme.

2. Hva er ditt beste minne fra Norgesferie?

Norge har alltid vært min favoritt. For noen år tilbake valgte jeg å utforske hele Norge, gjennom flere årstider, på en Norgesferie. Sammen med hunden min gikk jeg fra Nordkapp og hele veien til Lindesnes, på fire måneder. Underveis møtte jeg så utrolig mange hyggelige mennesker! I nesten hver eneste lille bygd jeg besøkte ble jeg invitert med på grillfest i hagen, middag i stua eller fjelltur med lokale eventyrere. I løpet av turen fikk jeg virkelig oppleve hele Norge og alt vi har å by på.

3. Har du et sted du ville anbefalt andre å reise til i Norge, og hvorfor vil du anbefale dette stedet?

Uten tvil Møre og Romsdal. Å legge ferien sin her blir som å ta hele ferien i et postkort. Fjordene lyser opp, fjellene står majestetisk og naturen blomstrer. Ta for eksempel Åndalsnes; her kan du dra på små og store eventyr til lands, vanns og i luften. Et sommerparadis alle bør oppleve.

Amalie Lundstad

Prosesstekniker hos Equinor og influenser

Instagram @amalielundstad
Youtube @Amalie Lundstad

1. Skal du på ferie i Norge i år? Eventuelt hvor og hvorfor?

I år har jeg mange planer jeg vil gjennomføre og mange steder jeg vil dra. Steder jeg vil besøke i år er iallfall Bremanger. Det ser virkelig ut som et paradis. Hvite strender, sjøklipper, høye fjell og hav. Og når det gjelder ferie i Norge for meg så blir den til langs veien. Det er ikke målet som er turen i seg selv. Jeg elsker å stoppe alt for mange ganger langs veien å se på fossefall, elver, fjellkjeder, jettegryter og alt det vakre Norge har å by på. Så regner med at det blir en den stopp på veien mellom Oslo og Bremanger.

Turen videre tenker jeg at går mot Loen før returen går gjennom vakre Telemark. Begge stedene er unike. Du har vakre Jostedalsbreen Nasjonalpark med fjord, turkist vann, isbre og fjellturer. Telemark har også majestetiske fjellturer, men med en litt annen natur. Samt fantastiske badesteder, sluser, huler og ikke minst ganske stabilt vær. 

I tillegg til dette så vil jeg også veldig gjerne oppleve Senja etter å ha sett alt for mange fantastiske bilder derfra. Heldigvis har jeg mye fri og tid til å reise. Vi skal også sette i gang med å bygge en campervan nå etter vi solgte vår første for snart to år siden. Som jeg gleder meg til å kjøre rundt i den!

2. Hva er ditt beste minne fra Norgesferie?

Oi, denne er vanskelig. Mitt beste minne fra Norgesferie må være da jeg våknet opp midt i Jotunheimen alene med campervanen vår. Det var strålende sol, ubeskrivelig vakker utsikt, helt stille og jeg hadde ingen dekning på mobilen. Da var det bare å få åpnet bakdørene på vanen, drukket en kaffe og komme seg ned på vannet rett ved for en tur med SUP-en. 

3. Har du et sted du ville anbefalt andre å reise til i Norge, og hvorfor vil du anbefale dette stedet?

Jeg vil virkelig anbefale Møre og Romsdal generelt. Spesielt Åndalsnes, Aursjøvegen og kjøre vei 655 fra Stranda langs Norangdal, til Urke, Trandal og Sæbø. Åndalsnes fordi mulighetene er uendelige. Du kan klatre, bade i turkist vann, ta gondolen til toppen, gå mange fjellturer og se unike utsikter. Aursjøvegen fordi veien er helt spesiell. Selve veien er turen og det finnes så mange steder å stoppe for å bade eller nyte utsikten. Sistnevnte fordi Sunnmøre er noe eget. Høye fjell, fine fjorder og små tettsteder man føler man kun ser på film. Kanskje sove over i hengekøye på Egilbu?

Next article