Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Telemark: Opplevelser rundt hver sving
Destinasjon Norge

Telemark: Opplevelser rundt hver sving

Kontrastene er store, og aktivitetstilbudet er variert.

– Telemark byr på en unik blanding av kultur og nye kreative opplevelser. Det er kort vei fra kysten til fjellet. Kontrastene er store, og aktivitetstilbudet er variert. Telemark byr på opplevelser rundt hver sving, sier reiselivsdirektør Caroline Laurhammer.

– Sommarland i Bø er uten tvil et av Telemarks aller viktigste lokomotiv i reiselivssammenheng. Besøkstallet har ligget på 140 000 personer i snitt de siste årene, tilføyer markedssjef i Visit Telemark, Håkon Nordby.

I år satser parken på en ny attraksjon som er nesten 160 meter lang. Vannsklien er den eneste av sitt slag. På fem steder i løpet av nedfarten kan du oppleve forskjellige filmklipp med lyd. Filmklippene kan endres slik at overraskelsene blir nye for hver tur. Derfor har attraksjonen fått navnet «Tryll».

Rjukan og Gaustatoppen

Rjukan-området har et vell av tilbud: Gaustatoppen med over 100 000 besøkende i fjor, Hardangervidda Nasjonalparksenter, båten Fjellvåken som går inn til Mogen, Krossobanen, turmulighetene i fjellet, og ikke minst Industriarbeidermuseen på Vemork.

– Det har også tilkommet nye overnattingstilbud, som for eksempel glamping – luksuriøse telt – ved Tinnsjøen. I Tessungdalen tilbyr Å-camp overnatting i små trehytter, sier Nordby.

Kysten og Kragerø

Markedssjefen løfter fram nasjonalparken Jomfruland i Kragerø som en annen attraktiv destinasjon.

– Der er det sandstrender og rullesteinstrender, og det er mulig å besøke fugletårnet, sykle, bade og gå en tur på den flate øya.

Her ligger også tjernet som Theodor Kittelsen brukte da han malte «Nøkken». I år er det også ny sykkelløype ved Kragerø Resort.

Kulturopplevelser over hele fylket

– Det er et utrolig utvalg av kulturarrangementer og festivaler gjennom hele sommeren. Wrightegaarden i Langesund og Notodden Bluesfestival er kanskje de mest kjente konsertarenaene. Sjekk ut splitter nye «Kragerøfest».  

Telemarkskanalen er en levende kultur- og naturopplevelse. I år blir det ny Vikingfestival 17. – 24. juli, i tillegg til Viser ved kanalen 21. juni med blant annet Magnus Grønneberg og Tom Hell. Vi har en unik blanding av gammel kultur og nye, kreative ideer. Det er stort engasjement i fylket, og derfor er tilbudet så variert og bra, sier Nordby til slutt.

Tekst og foto: Håkon Nordby

Next article