Home » Destinasjon Norge » Ta med familien i klatreparken i sommer
Sponset

Klar for en aktiv ferie med familien i sommer? I Høyt &Lavt klatrepark glemmer både små og store alt om mobiltelefoner og andre skjermer.

Det er i år ti år siden den første Høyt & Lavt klatreparken åpnet i Norge. Den gang var det kun sju lignende parker i landet, og i dag har antallet økt til godt over 100.

– Det har virkelig eksplodert, men selv om konkurransen er større, mener vi at vi kan tilby noe annet enn de andre. Vi har bygd alt selv, og har fokus på bærekraft i alt vi gjør. Parkene skal være bra for miljøet samtidig som gjestene trives her, sier markedssjef Ole Kristian Hansejordet.

Ole Kristian Hansejordet

Markedssjef, Høyt & Lavt klatrepark

Ziplines og hinderløyper

En Høyt & Lavt klatrepark består av ziplines og klatreløyper i trær eller stolper, med hindre av ulik vanskelighetsgrad i mellom.

– Besøket hos oss vil starte med en kort opplæring. Har du kjøpt billetter på nett, slik vi anbefaler for å være sikker på at du får plass i klatreparken når du vil, får du tilsendt en opplæringsvideo i forkant av besøket, sier han.

I parken blir du møtt av en instruktør som gir deg riktig sele og hjelm, og sørger for at dette sitter som det skal. Dere går så videre til en opplæringsbane der instruktøren går gjennom de ulike elementene du vil møte i løypen.

Løyper til hele familien

Deretter er det bare å sette i gang.

– De fleste velger å starte i lys grønn eller grønn løype. Dette er familieløypene våre, som er vanskelige nok til at alle får utfordringer og har det gøy, og lette nok til at både små og store får det til, sier han.

Alle som er 110 cm eller høyere kan klatre i disse løypene, og er man over 140 kan man senere gå videre til blå og rød løype, som byr på litt mer utfordring og heftigere hinder.

– Til slutt har vi svart løype, som er krevende nok til at selv en idrettsutøver får fysiske utfordringer, sier han.

For de aller minste finnes det en oransje og en gul løype.

Trim for alle

Det å holde hele familien aktiv kan være en utfordring, men i klatreparken er ikke dette et problem. Her holder du lett både barn og voksne i full vigør i fem – seks timer.

– Fra starten av har vi ønsket å være et motstykke til det å sitte foran en skjerm. Vi ønsker å tilby samlende aktiviteter for hele familien, gi dem en morsom stund sammen og samtidig bidra positivt for folkehelsen, sier Hansejordet.

Han mener noe av det geniale her er at alle får litt trim, uten at de tenker over at de trener.

– Vi husker vel alle lange turer i skog og mark foreldrene våre dro oss med på i barndommen. Det var et lite mareritt, mens her kan foreldrene få barna i fysisk aktivitet mens de har det gøy. Det er ingen barn som ser på den tur i klatreparken på samme måte som en mosjonstur, men effekten er minst like god, sier han.

Trygt og sikkert

Selv liker Hansejordet den røde løypen alle best, og denne favoritten deler han med mange.

– Den byr på høye hinder og spektakulære zipliner. Ellers tar jeg gjerne en liten konkurranse i den svarte løypen også, sier han, og legger til at dette virkelig er en aktivitet som passer for alle. Det vet han, for han har selv hatt med både sin egen bestefar på 79 år og fadderbarna på tre og fire i parken.

– Alle hadde en morsom og aktiv opplevelse sammen. Den gode opplevelsen får man også takket være de mange flinke, unge instruktørene som jobber her. For mange er dette den aller første jobben de har, men de har alle gjennomgått grundig opplæring i sikkerhet og service. Sammen gjør de parken til et trygt og spennende sted å være, sier han.

FAKTA: Høyt & Lavt klatrepark

  • Første Høyt & Lavt klatrepark åpnet i Vestfold i 2009.
  • Mer enn 1 millioner har besøkt parkene siden åpningen.
  • Nettverket består av 15 parker på strekningen mellom Trondheim og Kristiansand.
  • Dette er Europas nest største nettverk av klatreparker.
  • I de fleste parker får du kjøpt mat og drikke, men det er også lov å ha med selv.
  • På travle dager i ferien kan enkelte parker bli fullbooket. Bestill derfor billett på forhånd hvis du vet når du skal i parken.
Neste artikkel