Home » Destinasjon Norge » Ta med barnebarna på tretopp-hytte
Sponset

Hvis du tar turen til Ringsakerskogen og løfter hodet mot himmelen, kan du kanskje skimte noe der oppe i trærne. Det lyser i et lite vindu og ryker av en bålpanne, kanskje hører du små ekornføtter som piler forbi. Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, kan du faktisk gjøre nettopp det – åtte meter over jorda.

Det var i 2006 det hele startet og Frode Schei, gründer og daglig leder, gjorde alvor av barndomsdrømmen om å få sove i tretoppene.

– Jeg elsket å klatre i trær da jeg var liten, og drømte om å komme opp der fuglene satt. Med min 25 års erfaring med trær og skogbruk følte jeg at jeg hadde den rette bakgrunnen for oppgaven.

Og hytte i høyde med fuglene ble det. Furuhytta var først ut, og siden har det blitt syv hytter med praktisk innredning, myke senger og plass til både én og to familier. Den siste hytta kan dreies 360 grader, så gjestene selv kan velge utsikt.

Foto: Tree top hut

– Med seks soveplasser, eget bad, gulvvarme og stor møblert takterrasse nesten ni meter over skogbunnen, er dette prosjektet noe av det vi er stoltest av, forteller Frode.

I tillegg til å bo i de sjarmerende helårshyttene, kan også hundekjøring, kanefart, kanopadling og skiløyper bookes og benyttes. Kortreist og hjemmelaget mat leveres på døra dersom du ønsker det, og det å oppleve eventyrlig stemning og dyreliv på nært hold er noe du vil huske for alltid.

– Et julegavetips kanskje?

90 årslag og julaften i tretoppene

Frode forteller at den gjennomsnittlige bestilleren er kvinner over 40 år, men at han har et brennende ønske om å få besteforeldrene opp i høyden.

– Vi har bygget etter forskrifter, så det er trygt og sikkert å komme opp, og noen av hyttene er også tilrettelagt for barnevogn og rullestol. Den eldste vi har hatt var en på 90 år som feiret bursdagen sin blant småfugler og ekorn. Det å ta med seg barnebarna på en slik opplevelse er noe hverken de eller barna vil glemme. Det er noe annet enn den digitale hverdagen, smiler Frode.

– Ja, det er mange som kjøper gavekort, og hyttene er stort sett fulle hver jul. For barna er det stas å sitte på terrassen og se etter Rudolf på stjernehimmelen. Stillheten, nattemørket uten lysforurensing, gjør det hele til en ekstra magisk jul, avslutter Frode.

Tekst: Cathrine Naglestad

Neste artikkel