Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Ta høstferien på Sørlandet!
Sponset

Ingen endelige planer for høstferien ennå? Da har Sørlandet mye å by på for familien.

Visit Sørlandet har lagt opp et tilbud for familier i høstferien, fordelt over de to første ukene av oktober.

– Jeg må trekke frem Dyreparken, der de arrangerer Skumle dager og Estragons verden. Vi lover frydefull skremming for alle fra åtte år, og jump scare og stummørke for de tøffeste. For de under åtte år, er det nok Klara og Bøllemysteriet på KuToppen som gjelder. Og så er det jo dyrepresentasjoner og mange andre aktiviteter, som ellers, sier Mona Konuralp, markedssjef i Visit Sørlandet.

Noe for enhver

Men det stopper ikke der, for fra 3. til 8. oktober blir det høstferie-verksted på Kuben i Arendal, der det skal lages lykter med syltetøyglass, silkepapir og servietter, som passer alle barn i følge med voksen, og kan kombineres med en kikk på Kubens faste utstillinger.

På Vitensenteret i Kristiansand arrangeres forresten VitenShow hver dag mellom 30. september og 8. oktober, med smell og morsomme eksperimenter for liten og stor.

– For de som liker det maritime, er jo ikke Odderøya Museumshavn til å unngå, med maritime aktiviteter for hele familien. Eller hva med skattejakt på Gimle gård, 3. og 5. oktober? spør Mona.

– I Kilden kan du dessuten oppleve forestillingen Amadeus. Et fyrverkeri av en forestilling, som passer fra tolv år og opp.

Foto: Dyreparken
Foto: Dyreparken

Familievennlig losji

– Blant hotellene er det også et par som er spesielt familievennlige. Ikke minst Scandic Sørlandet, som ligger like ved Dyreparken, med veldig familievennlig overnatting i høstferien, så vel som Scandic Kristiansand Bystranda, som navnet tilsier, midt på Bystranda. Du må gjerne si at sommeren er over, men her bader vi ennå. Skulle du likevel finne det for kaldt, ligger badelandet Aquarama like ved, der man fint kan tilbringe en hel dag.

– Der blir det forresten mulig å delta i flere spennende aktiviteter, blant annet hinderløype i vann, familiekveld og nattbad. Nattbadet er et lukket arrangement med påmelding, fredag 6. oktober, fra 16 år og opp, med dempet belysning og chill musikk. Dagen etter blir det familiekveld, med hinderløype, skattejakt og musikk, helt til ti om kvelden.

– Jeg må også nevne Tregde ferie like utenfor Mandal, som byr på både hytter og leiligheter i sjøkanten, sauna med skjærgårdsutsikt og mulighet for å leie båt, for de som liker å fiske eller vil utforske skjærgården. Ikke så langt unna finner vi også museet Sjølingstad Uldvarefabrik, der de også selger vevde stoffer, garn, kardet ull, hobbyfilt og tepper produsert på gamle maskiner. Det blir ullaktiviteter for hele familien og  omvisning i fabrikken.

– Hos oss er alle velkomne, også uten familie, forsikrer markedssjefen.

Sørlandsidyll forbindes ofte med sol og sommer, men det vakre Sørlandet byr på idyll året rundt.

Av Jarle Petterson

Next article