Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Snilsberg Familiepark: Naturglede og bærekraftig moro i hjertet av Norge
Sponset

Snilsberg familiepark, beliggende i hjertet av Ringsaker kommune mellom Hamar og Lillehammer, står frem som Norges fremste eksempel på en miljøvennlig familiepark, ifølge eier Arnfinn Johannessen, som nå feirer sitt 31. år som parkvert.

Vår park, som strekker seg over 55 000 kvadratmeter, gir besøkende en unik opplevelse med dyr, aktiviteter og naturlige omgivelser, høyt plassert med en fantastisk utsikt over Mjøsa.

Fantastiske naturopplevelser

Besøkende vandrer gjennom autentiske naturområder hvor de får møte et mangfold av dyr og fugler. Med flere stoppesteder langs veien, finner barn sin glede i Lekekroken, hvor «Hopp i høyet» er hovedattraksjonen. Møtene med dyrene og de ulike aktivitetene bidrar til å skape en atmosfære av glede og trygghet for barna. Langs stiene finner man flere sitteområder og lekeplasser, inkludert Minigården, hvor man kan kose med klappedyr, hoppe på trampoliner, og nyte grillmuligheter.

Foto: Snilsberg Familiepark

Mange oppgraderinger

Å drive en naturbasert familiepark er en kontinuerlig utfordring, og vi investerer betydelige ressurser hvert år i vedlikehold og forbedringer. Før årets sesong har vi gjennomført flere oppgraderinger, inkludert forbedrede veier, større innhegninger, økt beplantning og utvidelse av dyrebestanden.

Snilsberg Familiepark i Gaupen

Parken åpner 18. mai

Et rikt dyre- og fugleliv

Snilsberg huser et bredt spekter av dyr, inkludert ponnier, islandshester, lamaer (nytt av året), highland cattle, boergeiter, ullgriser, minigriser, norske griser, duroc-griser, marsvin og kaniner. Fuglelivet er like variert med emuer, påfugler, gjess, moskusender, pekingender, rouen ender, perlehøns, islandshøns, jærhøns, diamantfasan, gullfasan, vaktler, norske kalkuner, bronsekalkuner, crøllwitzer kalkun og påfuglduer, for å nevne noen.

Foto: Snilsberg Familiepark

Aktiviteter i parken

Besøkende kan velge blant et mangfold av aktiviteter, hvor flere er inkludert i inngangsbilletten, som natursti, hoppe i høyet, trampoliner, traktorlek, husker, lekestue, sandkasse, hestesko-kasting og pilkast. På utvalgte dager tilbys også ATV-kjøring og Gråtasskjøring.

Morgenstell med frokost og Bognas Café

En populær aktivitet vi innførte for to år siden er morgenstell med sunn frokost. Vi legger vekt på kortreist mat, og serverer blant annet vår elgpølse fra Gjøvik og våre egne gårdsegg. Før frokosten får gjestene også muligheten til å mate utvalgte dyr i Minigården og lære mer om parkens fauna.

På utvalgte dager kan gjestene nyte Bubble Waffle på kjøkkenterrassen i Bognas Café, som i år vil utvide sitt tilbud. Stabburskafeen frister med tykke, fyldige vafler servert med rømme, syltetøy eller sukker, i tillegg til italiensk is, pølser, kaffe, te, mineralvann og godteri.

Foto: Snilsberg Familiepark

Gjenbruksbutikk og barnefamiliefestival

I fjor åpnet vi en gjenbruksbutikk i Krambua og Saloonen, og etter å ha lært av erfaringene vil vi forbedre tilbudet ytterligere i år. Vareutvalget inkluderer antikviteter, brukte varer og noen nye produkter, og vi oppfordrer kunder til å prute.

I løpet av sommeren arrangerer vi seks søndager med barnefamiliefestival, med et variert program. Se snilsberg.no for detaljert informasjon.

Åpningstider og priser

Parken er åpen fra 18. mai til 11. august, med helgeåpning fra 18. mai til 23. juni, og daglig åpning fra 24. juni til 11. august, fra kl. 11.00 til 17.00. Inngangsprisen er 150 kr for voksne og 130 kr for barn. Billetter selges i Stabburskafeen ved ankomst, og grupper over 10 personer får 10 kr rabatt per person ved samlet betaling. Barnehager/skoler kan besøke parken for 80 kr per person, men dette må forhåndsbestilles.

For mer informasjon og booking, kontakt oss på telefon: 908 68 950 eller e-post: [email protected].

Les mer på snilsberg.no

 Tekst: Arnfinn Johannessen 

Next article