Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Skrekkblandet fryd og uforglemmelig glede
Sponset

Se verdens giftigste slanger og verdens største slange på nært hold. Hold en pytonslange om du tør, og gå inn til de aller fleste dyrene i denne unike og spennende dyreparken!

Den Lille Dyrehage ligger idyllisk til ved E18, mellom Kristiansand og Oslo. Dyreparken er helt unik med sin tropiske regnskog som huser eksotiske dyr og reptiler, i tillegg til norske gårdsdyr, surikater og kenguruer. Her beveger de fleste av dyrene seg fritt blant dyreparkens besøkende.

– Vi kaller konseptet overraskende nært i hele parken og skrekkblandet fryd i regnskogen, forteller gründer og daglig leder Terje Jensen, som driver Den Lille Dyrehage sammen med barndomsvennen Nils Harald Reiersen.

Et besøk i denne dyreparken byr på en unik opplevelse du aldri vil glemme – og gir deg samtidig god lærdom om dyrene og reptilene som bor her.

Nærhet til alle dyrene

Allerede ved første øyekast ser man at dette er et godt sted å være for små og store i alle aldre. Barna nyter godt av et stort, nytt parkområde med sklier og lekeplass, mens de voksne kan kose seg med deilig mat fra kafeen eller grille medbrakt mat. Dyrene er naturligvis hovedattraksjonen i Den Lille Dyrehage. I kenguruparken kan du gå inn til kenguruene, emuene og wallabyene. Uteområdet huser også de populære surikatene og barnas seter. De minste barna elsker å besøke geitene og minigrisene som bor på Barnas Seter. I år åpner en helt ny liten bondegård!

– Vi ville skape en intim dyrepark som gir varige, gode minner. Vi ønsker at våre gjester skal være her i flere timer og bygger alle anleggene våre for å skape nærhet til dyrene, forteller Terje.

Spennende, nytt sommershow

Et besøk i Den Lille Dyrehage er en opplevelse utenom det vanlige. Det siste tilskuddet er et amfi bygget i naturstein. Her vil det være et underholdende show hver dag i fellesferien (fra uke 28 til og med 31).

– Det blir et variert program gjennom sommeren, med klovner, buktaler, artister og tryllekunstner. Og vi skal selv stå for et spennende slangeshow, forteller Terje.

Satset alt for konseptet

Den Lille Dyrehage åpnet i 2009, og har vokst jevnt og trutt siden. Det ble satt publikumsrekord med nesten 60 000 gjester i 2021. Gründerne har hele tiden hatt klokkertro på konseptet, men det tok tid å overbevise mange andre.

– En tur til fjerne verdensstrøk i 2003 ga oss inspirasjon til å skape en helt annerledes dyrepark i Norge, med reptiler og andre eksotiske dyr. Det var ikke mange som trodde på konseptet vårt i begynnelsen, humrer Nils Harald.

Entusiastene ga ikke opp drømmen sin, og nå befinner Norges største regnskog med eksotiske dyr og reptiler seg nettopp her på Brokelandsheia. Og nylig flyttet mange av verdens mest giftigste slanger inn!

Terje Jensen og Nils Harald Reiersen, eiere og drivere av Den Lille Dyrehage.

Skrekkblandet fryd

Slangejungelen er helt unik og skaper høy puls hos de fleste! Idet du går over dørstokken stiger pulsen. For dette er pytonslangenes hjem, og her bor det slanger som beveger seg fritt både oppe i trærne og på bakken.

– Dette er en slange som liker å henge litt høyt slik at det blir enklere å bevege seg. De største er to meter lange, forklarer Terje.

De modigste barna synes det er kjempegøy å holde en slange, og dette får de lov til ved å bli med på dyrepasserskolen.

– Det er et mentalt strikkhopp å gå inn hit. De fleste presser sine egne grenser når de kommer inn til slangene. I begynnelsen kan det rett og slett være skummelt. Men de aller, aller fleste er veldig fornøyd med besøket.


Norges Største Regnskog

Foto: Den lille dyrehagen

Gå på ekspedisjon blant fugler, øgler, aper, lemurer og flaggermus!

En tur inn i regnskogen er en ekspedisjon i en fascinerende jungelskog med 200 forskjellige plantearter. Det er dyrene og stemningen som gjør størst inntrykk. Krokodillen «Sur» gidder knapt å løfte blikket mens de små, svarte springtamarin-apene fyker nysgjerrig rundt. Det ser nesten ut som om de kan fly, slik som endene.

Hos de bedagelige lemurene blir det virkelig liv i leiren idet Nils Harald kommer inn med matfatet. Både de minste og de største barna hviner av fryd mens de ivrige lemurene forsyner seg av matfatet. De fleste dyrene kan ferdes fritt i regnskogen, men dette gjelder naturligvis ikke for Norges største anakonda «Pippi». Hun er et imponerende skue der hun ligger med bare glasset mellom seg og tilskuerne.

Se verdens giftigste slanger

Skrekkblandet fryd når nye høyder ved synet av giftslangene; her er det kobraer, klapperslanger og Gabon huggormen med verdens lengste huggtenner. Alle har nylig flyttet inn i sin egen jungelhytte i regnskogen.

– Disse slangene er noe av det flotteste og mest fascinerende som finnes på jordkloden vår. De er både spennende og skumle, og vekker følelser i oss alle, sier Nils Harald.

Konseptet er at dyreparkens besøkende skal komme til jungelhytta, som tidligere har vært en forskningsstasjon. Men forskerne har forlatt hytta og kun en eventyrlysten slangeekspert er tilbake. Han jobber for å finne ut hvor farlige de giftige slangene egentlig er, og hvor mye giften faktisk kan brukes i medisin.

– Målet er selvfølgelig at gjestene våre, spesielt barna, også skal lære noe i tillegg til å ha oppleve noe som er uforglemmelig spesielt, sier Nils Harald.

Lek og aktivitet

Barna er i sentrum gjennom hele dagen. Ved å følge det spennende dagsprogrammet kan man oppleve mye spennende matinger. Det finnes også flere aktiviteter utendørs. Sklier og lekeapparater er en sikker vinner for de minste. Stort for de små! En perfekt dag for hele familien.

En mindre dyrehage, med store opplevelser – hvor besøkende får muligheten til å komme tettere på dyrene.

Les mer og kjøp billetter på denlilledyrehage.no

Tekst: Den Lille Dyrehage

Next article