Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Seks magiske sommeropplevelser i Stavanger
Destinasjon Norge

Seks magiske sommeropplevelser i Stavanger

Stavanger er magisk om sommeren. Foto: Unsplash

Planlegger du å legge turen til Stavanger i sommer? Her kommer noen tips til sommeraktiviteter som sikrer deg gode opplevelser i Vestlandets oljehovedstad.

Foto: Espen Grønli/Norsk Oljemuseum

1. Oljemuseet

Norsk Oljemuseum viser den historiske utviklingen av Norges historie som oljenasjon. Her kan du lære om hvordan olje og gass ble dannet for millioner av år siden, hvordan oljen blir produsert, se hvordan tekniske utviklingen av installasjonene i Nordsjøen har utviklet seg og hvordan de blir i fremtiden.

Foto: Terje Rakke/Nordic Life/regionstavanger.com

2. Fjordcruise på Lysefjorden

Sett av tre timer til å oppleve den spektakulære Lysefjorden og se den majestetiske Preikestolen fra sjøsiden. Turene går hele året og starter fra Strandkaien i Vågen i Stavanger. Båtene har både soldekk og lune gode sitteplasser i salongene innendørs. Her er det også enkel servering fra kiosken som både selger snacks og ulike forfriskninger, også øl og vin.

Foto: Terje Rakke/Nordic Life

3. Besøke Solastranda

Visste du at Sunday Times har kåret Solastranda verdens 6. beste strand? De fantastiske sanddynene på den nesten to og en halv kilometer lange stranda er alltid verdt et besøk uansett vær. Solastranda er også et yndet sted for brettseilere som liker gode forhold. Det passer fint å kombinere strandturen med besøk på tradisjonsrike Sola Strandhotell som både frister med en stor spaavdeling og en rikholdig sommerbuffet.

Foto:  CH – visitnorway.com

4. Oppleve streetart

Bare det å tusle i Stavangers gater er en opplevelse i seg selv. Byen har blitt internasjonalt anerkjent for sin Street Art, som man finner i form av store, utendørs veggmalerier på fasader over hele byen.

Hvis du vil gå på egenhånd for å oppleve gatekunsten er det fint å gå fra Pedersgata til Tou Scene, men sett av god tid, for mye av kunsten finner du i parallell- og sidegatene. Om sommeren gjennomføres det organiserte Street Art Tours med guide hver lørdag kl. 1300. Billetter kan kjøpes i Stavanger turistinformasjon eller på www.streetarttours.no.

Foto:  CH – visitnorway.com

5. Besøk gamle Stavanger og hermetikkmuseet

Ta bena fatt og oppsøk Nord-Europas best bevarte trehusbebyggelse som består av 173 vernede trehus og ligger vest for Vågen i Stavanger. I dette området finner du også Norsk hermetikkmuseum. Museet er et viktig minne over hermetikknæringen var en stor og viktig industri i Stavanger fra 1860 til 1960. Hermetikmuseet ligger i en nedlagt hermetikkfabrikk og utstillingene viser blant annet gammelt produksjonsutstyr. Besøkende kan følge hele produksjonslinjen fra sardinene ble fanget til de ble lagt i boks. Om sommeren holder museet holder åpent alle dager fra kl. 10.00 til 16.00.

6. Kongeparken

Kongeparken er hovedkvarter for magi og spenning. Her kan hele familien kose seg med over 60 aktiviteter og opplevelser. Kongeparken er et eget rike for alle som liker kiling i magen, magi og spenning. Her kan du lage din egen sjokolade i Freia sjokoladefabrikk, kjøre Norges lengste bob-bane på over 1 000 meter, oppleve Norges eneste berg-og-dalbane med snurrende gondoler, ta Norges største karusell – Humla, eller Norges høyeste karusell – Luftskipet, for å nevne noe! Kongeparken ligger i naturskjønne omgivelser på Ålgård like ved E39, bare 10 minutters kjøring fra Sandnes sentrum.

Next article