Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Parken med alt på ett sted
Sponset

Når dere entrer Skien fritidspark, kan dere kjenne skuldrene senke seg. Her kan dere bo de neste dagene og bare kose dere. Dere kan plaske rundt i badelandet, hvine i tretoppene i klatreløypa, hoppe på gyrotrampoliner og slå far i minigolf.

– Vi er som et kinderegg – vi har parkering, overnatting og masse gøyale aktiviteter på ett og samme sted. Her kan dere bare være og ha det gøy, sier Hilde Rosenvold, markedssjef i Skien fritidspark.

Hilde Rosenvold 

Markedssjef, Skien fritidspark 

Badeland er alles favoritt. Dere kan høre bølgene plaske og de glade hvinene allerede mens dere skifter i garderoben. Her kan barna herje og utfolde seg og få ut all oppspart energi.

I badeland finnes det noe for alle. De minste kan kose seg i det varme barnebassenget. Kanskje tør lillebror å plaske litt rundt med armringer i større basseng også, mens storesøster har stupekonkurranse med far i stupebassenget. Hvis far tør da. Fra toppen av stupetårnet er det nemlig 7,5 meter ned.

– Hele familien kan kjøre bånn gass i bølgebassenget, i vannskliene, i hinderløypa eller i klatreveggen. Så kan man hente seg inn igjen i varmtvannsbassenget, boblebadet eller i badstua. Kanskje må dere fylle på med litt energi i kafeen også, sier Hilde.

Badelandet har egne garderober tilpasset mennesker med funksjonsnedsettelser, og i flere av bassengene kan man rulle ut i bassenget i tilpasset rullestol.

Pssst, og du, hvis barna er over ti år, kan de være alene i badeland mens foreldrene tar seg en velfortjent tur opp i velværeavdelingen. Jeg bare nevner det.

Foto: Skien Fritidspark
Foto: Skien Fritidspark

Lyden av barn som fryder seg

I aktivitetsparken kan du kose deg både høyt og lavt. Her finnes det et mylder av aktiviteter, blant annet en 18-hulls minigolfbane, tennisbaner, stigegolf, bordtennis, shuffleboard, frisbeegolf, padeltennis, sjakk og ertepose-spill. Og ikke minst, barnas store favoritt, gyrotrampoline – sånn trampoline der du er festet med sele og stropper. Denne kan det hoppes tandem i hvis en har funksjonsnedsettelse.

– Parken ligger rett ved skogkanten, og det er lite biltrafikk og støy. Det eneste som høres er barn som fryder seg, sier Hilde.

– Og smattingen til de søte ekornene som vimser rundt her i parken og klatrer i grantrærne, ler hun.

Gledesjubel fra tretoppene

Men det er ikke bare ekorn i trærne. Hører du noen ekstra høye gledesjubel fra oven, er det store sjanser for at noen er ute og slenger seg i klatreparken. Den består av syv ulike løyper med forskjellig vanskelighetsgrad. Her kan alle få kjenne på både fryd, kanskje litt skrekkblandet fryd også, og mestring tilpasset sitt eget nivå.

Er du skikkelig tøff, tar du ziplinen og suser 220 meter over bakken. Ziplinen er også tilrettelagt for mennesker med funksjonsnedsettelse, og to stykker kan frese over banen side om side.

Alt på ett sted

Her i parken finner du aktiviteter for små og store, uansett vær og sesong! Enten det er dagsturer eller overnattinger kan vi tilby noe for enhver.

Alle helter må sove godt

Hotell fritidsparken ligger midt i parken, og dere har alle aktivitetene rett utenfor dørene. Rommene er store og universelt utformet. Og akkurat det med tilrettelegging er noe som går igjen i hele parken. Både for synlige og usynlige funksjonsnedsettelser.

– Vi har solsikkebånd for dem med usynlige funksjonsnedsettelser. Solsikkebåndet viser at du kan ha behov for ekstra assistanse, hjelp eller rett og slett litt ekstra tid, sier Hilde.

Foto: Skien Fritidspark
Foto: Skien Fritidspark

Ta med idrettslaget

Kanskje sitter mamma eller pappa i parken og koser seg med en is og tenker: Hit kan jeg jo også ta med idrettslaget jeg trener. Og ja, det er egentlig en veldig god ide. I parken ligger det to store idrettshaller for innendørsidretter og en ishall for ishockey og kunstløp.

– Her kan man både trene, overnatte og leke, sier Hilde.

Fortsatt et kinderegg altså. Med alt på ett sted.

FAKTA

Det skjer mye spennende i Skien fritidspark, så hva med en aktiv familieferie med alt inkludert? Fra kr 5 998,- får man to overnattinger i store og gode rom for to voksne og to barn der alle aktivitetene er inkludert i tillegg til frokost og middag.

Bestill ferieopphold her!

En enklere og mer bekymringsløs ferie for hele familien skal du lete lenge etter.

Av Marte Frimand

Next article