Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » På reise i magiske Norge
Destinasjon Norge

På reise i magiske Norge

Bolga Brygge, Bolga, Helgelandskysten. Foto: Lars Westvig, Up Norway

Vi opplever at cirka 90 prosent av de som reiser med oss er internasjonale, men vi merker en økende interesse fra både nordmenn, svensker og dansker, som vil utforske Norge.

Vi legger merke til at flere og flere vil at reisen skal være forankret i et sunt verdigrunnlag; et redusert klimaavtrykk ja, men det er også viktig at reisen skal bidra til læring og nye perspektiver. Den moderne luksusreisende fremstår mer interessert i en ekte opplevelse av sted og folk, heller enn overdådig overforbruk.

Fra «jord og sjø til bord»

Noen av de opplevelsene som har vært mest populære blant nordmenn er fra «jord og sjø til bord» opplevelser hvor gjestene følger råvarene fra bonden og naturen, til de blir presentert i en raffinert utgave på bordet. Lidenskapen hos norske bønder som stolt viser frem sitt livsverk smitter. Det å få smake på dagsferske råvarer på opprinnelsesstedet, og forstå hvorfor Norge har verdens beste dyrehelse, det gjør noe med både liten og stor.

Norges polarsirkelregion

I år har vi lagt inn en intens innsats for å kartlegge mytiske Helgeland og lanserer senere i juni to nye reiseopplevelser i Norges polarsirkelregion. Mangel på internasjonal kommersialisering er kanskje grunnen til at Helgeland ikke har fått like mye oppmerksomhet som storebror Lofoten, men det som er helt sikkert er at Helgeland har et like spektakulært naturlandskap, og kanskje enda rikere kulturhistorie.

Se for dere å bo i et flytende hus ved øya Tomma med panoramautsikt til hav og fjell og ikoniske øyformasjoner, jacuzzi på terrassen og VIP-plass til å kjenne varmen fra midnattssola fra taket. Reinsdyrslede og historier rundt bålet i torggamma til en samefamilie i Saltfjellet. Kajakkurs i skjærgården hos Norges gladeste vertskap på øya Bolga. Eller grotteutforskning i spektakulære kalksteinsgrotter i Mo i Rana; byen som kan skryte på seg Nordens beste eksempel på sirkulærøkonomi.

Og det beste av alt; hele Helgeland kan enkelt knyttes sammen ved bruk av Nordlandsbanen, et imponerende rutebåtnettverk og skreddersydde opplevelser til lands og til vanns.

Det fantastiske Sørlandet

Det som også er en godt bevart hemmelighet for nordmenn flest er at Sørlandet er så mye mer enn en hytte- og familiedestinasjon. I en rundtur i Sør-Norge kan man oppleve alt i fra et magisk gourmetopphold på praktfulle Boen Gård, tokt i ei skute utenfor det sjarmerende Lille Hotel i Risør, undervannssafari på nye Canvas Hove, matsanking med kokketeamet på Restaurant Under og et besøk på den bilfrie og kunstneriske Sandøya.

Norge om vinteren

For de som allerede har sommerplanene klare utenfor Norge, husk at Norge er storartet å feriere i på vinterstid. Har du opplevd Lofoten og Vesterålen på sommeren, prøv vinteren! Det er helt rått! Natur- og væropplevelsene blir sterkere, og det spektakulære nordlyset, og historiene knyttet til det, slutter aldri å imponere. Nordlyset skal ikke opplevelses på en buss med tilfeldige andre turister, det skal oppleves på en måte som gjør at man får tatt det innover seg på ekte.

Av: Gründer og daglig leder Torunn Tronsvang, UP Norway

Next article