Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » På jakt etter finværet i sommer
Destinasjon Norge

På jakt etter finværet i sommer

Foto: Stine og Jarlen

Stine Mette Fjerdingstad og Halvdan Jarl Laugerud elsker å ta turer i nærområdet i Lofoten. Om vinteren lengter de etter lyse netter og grønne fjell. Vi spurte dem om hva planene deres er i sommer.

Hva er deres topp 3 favoritt destinasjoner i Norge, og kan dere dele noen spesielle opplevelser eller øyeblikk dere har hatt som gjør dem til deres favoritter?

Vår soleklare favoritt er der vi bor, altså Lofoten. Det er jo derfor vi flyttet akkurat hit. Vi utvider førsteplassen til stedene vi også kan reise på helgetur herfra, det vil si Vesterålen, Senja og Sommarøy i tillegg til Lofoten. Rundturen Lofoten – Vesterålen – Senja – Sommarøy nytes aller best som en 7-14 dagers kjøretur. Den er fantastisk fin og en av grunnene til at vi valgte å flytte til til nord!

Nummer to på favorittlista er uten tvil Vestlandet. Hadde vi ikke bodd her så hadde vi bodd der. Det finnes mange helt åpenlyse plasser vi kunne nevnt som du kan finne øverst på lista om du Googler Vestlandet (som for eksempel Lovatnet, Olderfjorden og Geiranger) Vi ønsker derimot, litt utradisjonelt for en drammenser, å si hvor positivt overrasket vi er over Bergen by og byfjellene der! Det har riktignok ikke regnet mens vi har vært der. Vi gikk blant annet Kossdalssvingene på Osterøy, en perfekt rusletur for familier. 

Nummer tre må være noe så enkelt som typisk østnorsk skog (eller «skævv» som det heter for de lokale) full av endeløse blåbærtuer og varme små vann å bade i. Øyenstikkere, markjordbær, rumpetroll, frosk og frykten for flått og huggorm er en helt egen idyll! Dette finner man masse av i Drammensområdet!

Hvordan kan familier best forberede seg på å reise og utforske Norge sammen, og hva er noen viktige ting å tenke på før avreise?

Reis etter været! Skal du være ute på tur, anbefaler vi å jakte på finværet. Prøv å være minst mulig låst til sted og dato, slik at dere har muligheten til å være litt spontane. 
Vi går på tur i all slags vær, men kombinasjonen av ferie og familie er best i opphold.  I hvert fall mest mulig oppholdsvær. En ordentlig regnskur kan jo være gøy, men ikke hver dag. 
La barna ta del i forberedelsene. Kanskje en egen sekk og utstyr, velge leker og kosedyr som skal få være med, og er de store nok så kanskje de kan få bestemme aktivitetene helt selv en eller flere av dagene? 

Det er flott å la seg inspirere av andre familier på tur, men husk at dere må legge lista slik at det er overkommelig for dere. En kort tur med lite gåing kan ende med å bli den beste opplevelsen fra hele ferien, så ikke tenk at man er nødt til å se ALLE de ville utsiktene og gå de sprekeste fjellturene hvis man har med seg barn, bare fordi noen andre gjør det. Alle er forskjellige, og man har forskjellig utgangspunkt og erfaring. Lag dere en tur dere vil trives med! 

P.S. Det er ikke alltid god stemning på våre turer heller.

Hva er deres ferieplaner for sommeren 2024?

Vi skal være mest mulig ute og på tur her hjemme i Lofoten. Hele den mørke vinteren venter vi på lyse netter og grønne fjell, så vi reiser minst mulig vekk herfra om sommeren. Men noen helgeturer med taktelt rundt i Nord-Norge blir det. I tillegg til å besøke familie på Østlandet for å bade i litt varmere vann og lukte litt på skogen i Drammen. 

Bli med oss, BabyG og hundene våre Dixie, Java, Jersey og Troll på eventyr!

Next article