Home » Destinasjon Norge » Opplev Sognefjorden
Sponset

Opplev vakre Sognefjorden denne sommeren. Fjernt fra travle fornøyelsesparker og lange køer. Her er du nærmest alene med fjorden og i fjellene, i et landskap så spektakulært at det tar pusten fra deg.

Om du frykter at barna vil kjede seg, så kan vi love at det ikke skjer. Her er så mye å ta seg til, at hele familien kan bli underholdt i dagevis. Enten du liker å være aktiv i naturen, eller vil oppleve den på mer makelig vis, så finnes det noe som passer dine behov.

Her i Sognefjorden er klimaet mer stabilt, tørrere og varmere enn lenger ute ved Vestlandskysten. Padle i kajakk, gå på tur i skog og fjell, oppleve blåisen på Fastlands-Europas største isbre. Sykle langs utallige stier og veier der det er lite trafikk. Eller bare tilbringe en rolig dag i idylliske og unike små  fjordbygder med nære fjordstrender og «hemmelige»badeplasser sammen med familien.

Visit Sognefjord

Planlegger du ferie til Sognefjorden? Utforsk den mest innhaldsrike fjorden i Norge og aktivitetar i verdsklasse heile året.

Opplev blåisen

I Jostedalen ligger blåisen og venter. Det skimrende blå lyset i breen er på sitt vakreste om sommeren og høsten, og Nigardsbreen er lett tilgjengelig om du vil oppleve isen på nært hold. Ta en familietur til brekanten eller bli med på en guidet tur opp på breen. Uansett ønske, anbefaler vi at du starter med et besøk til Breheimsenteret. Allerede der har du fantastisk utsikt til Nigardsbreen, og kan lære mer om og planlegge den breturen som passer for deg og ditt reisefølge. Et bedre utgangspunkt for å lære mer om klimaendringene får du knapt. Både ta, se og føle på. Noe du aldri kommer til å glemme.

I vikingland

Fra Jostedalen er det kort vei til Sogndal ved Sognefjorden. Her er du i vikingenes rike, og kan lett se for deg en vikingstad i det fjerne. Med et FjordX fjordcruise fra Sogndal, kommer du tett på vikingslaget ved Fimreite fra 1184, der tusenvis av vikinger slåss om kongemakten i Norge. Dette slaget regnes som et av de viktigste i Norgeshistorien. Og selvsagt omkranset av den vakre og ville naturen.

Sogndal er også et fint sted om du vil ha en base der du kan bo godt i flere dager, og ta dagsturer til de forskjellige opplevelsene Sognefjorden har å by på. Vesterland Feriepark har leiligheter med ditt eget kjøkken der du kan bo godt og lage din egen mat. Ferieparken har også en rekke fasiliteter som barna vil elske, som innendørs basseng, lekeland, treningsbaner og kort vei til den lille og idylliske fjordstranden Eidet.

Ville vakre Utladalen

Fra nordsiden av Sognefjorden kan du ta turen videre til den indre delen i øst. Her møtes fjorden og fjellene i et veldig kontrastfylt landskap som skjærer seg innover i dype daler med utallige fossefall og spektakulære fjell og formasjoner.

Veien fra nord til øst går via Sognefjellsvegen som kun er åpen sommerstid og er en av de Nasjonale Turistveger. En annen fjellovergang like ved, er Tindevegen. Det ligger i navnet; her kjører du tett opp under vestre del av fjellmassivet Hurrungane. Begge rutene byr på spektakulær utsikt, og vi anbefaler god tid til å gjøre fotostopp underveis. Og i enden av veien venter Årdal og Utladalen på å gi deg enda flere ferieopplevelser.

Utladalen er en dyp og frodig dal mellom de høye fjellene, ofte kalt Norges Grand Canyon. Dette er fossenes rike, med den storslåtte Vettisfossen med fritt fall på 275 meter som høydepunkt. Her kan du vandre langs fine grusveier eller gamle stier, og oppi liene kan du besøke gamle gårder som Avdalen eller Vetti gård, der du kan spise eller overnatte. Liker du deg på sykkelsetet kan du sykle «Tusenmeteren», som tar deg opp til en utsikt få sykkelturer kan skilte med. Her venter garantert både melkesyre og vind i håret når 1000 meter skal sykles opp og ned igjen. Kanskje er dette Norges fineste sykkeltur? Det finnes en roligere og mer familievennlig variant for deg som ønsker det fra Sletterust.

Vil du oppleve fjorden, kan vi anbefale en tur i kajakken sammen med Bulder & Brak i Årdal. Å komme tett på fjorden på denne måten, er en unik opplevelse som passer for både barn og voksne.

Opplev Sognefjorden

Fra Årdal er det lett ankomst videre til Lærdal, Aurland og Flåm. I Flåm må du oppleve fjorden, og Fjordsafari kan ta deg tett på natur- og dyreliv i Nærøyfjorden. Denne verdenskjente og kontrastrike fjordarmen med stupbratte fjell og ville fossefall, byr på et unikt kulturlandskap, og er av den grunn på UNESCO sin verdensarvliste. Om du vil, kan båtturen kombineres med vandring langs med fjorden. Her i Flåm er også den vakre Flåmsdalen verdt å oppleve. Vil du ha en ekstra minnerik tur kan du ta toget opp til Vatnahalsen, ta Nordens lengste zipline ned Kårdalen, og derfra sykle tilbake til Flåm. Vi lover en spektakulær opplevelse!

En tur til Sognefjorden gir deg alt du trenger for en minnerik ferie. Her kan du senke tempoet, for det er korte avstander til det meste, enten du vil oppleve fjorden eller fjellet. Du kan være i aktivitet i naturen den ene dagen, og finne roen ved stranden den neste. Sogn er kjent for lokale matopplevelser, fantastisk natur og et kontrastrikt landskap, der veldig mye er lett tilgjengelig. Enten du reiser alene, som voksent par eller med store eller små barn, lover vi en ferieopplevelse du sent vil glemme. Opplev Norges lengste og kanskje vakreste fjord denne sommeren. Ta turen til Sognefjorden. Her finner du litt av alt, men også mye av det beste.

Les mer

Av Merete Låstad

Neste artikkel