Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Opplev høsteventyret på Sørlandet
Sponset

Sørlandet er ikke bare sol og sommer, men har masse spennende å tilby resten av året også. Når sommerturistene har forlatt landsdelen, byr høsten på både ro og avslapning, kulturelt påfyll og heftige aktiviteter.

– Kysten og skjærgården er like fin en høstdag som på sommeren. Og den gode, koselige stemningen i sørlandsbyene er der fortsatt, med nisjebutikker og hyggelige spisesteder, sier Mona Konuralp, markedssjef i Visit Sørlandet.

Overnattingsstedene har god plass om høsten. Mange ligger tett på vannet, som for eksempel badehotellet Strand Hotell Fevik. Her kan man tusle ned til frokost i badekåpen, og nyte lange, late dager mens batteriene lades. Start dagen med et forfriskende bad i sjøen eller ved å gå en tur langs stranden.

kaffe med utsikt
Foto: Unsplash

Ta vare på deg selv!

Noen ganger trenger man en pause fra hverdagen.

– Liker man seg i høyden, har vi flere tretopphytter i området. Tenk så deilig å våkne opp til fuglekvitter, sier Konuralp, og legger til at de er gode på å gi ekte og unike opplevelser på Sørlandet.

Kulturelt påfyll

Høsten er også en aktiv tid i sørlandsbyene. Mange konserter og arrangementer går av stabelen. Kilden teater og konserthus i Kristiansand, har mange spennende produksjoner på programmet utover høsten, som teaterforestillingene «Samhold søkes» og «Small Talk».

– Er man interessert i kultur og naturopplevelser, vil jeg anbefale et besøk i Setesdal. Her får man oppleve en rik kultur og lange tradisjoner innen sølvsmedkunst, folkemusikk, husflid og klassisk byggeskikk. Og så kan man kose seg med den berømte setesdalskosten, sier Konuralp.

Foto: Unsplash

Dypdykk ned i spennende kultur og historie!

La deg berike av vår spennende historie og kultur, ta en tur til Sørlandet i høst!

Videre er det mange flotte utstillinger, blant annet utstillingen «Livstegn» på Kuben i Arendal, der man kan bli med på en reise gjennom steinalder, bronsealder og jernalder i Agder.

La adrenalinet bruse

Kanskje er du glad i fart og spenning, og det frister mer med aktiviteter som virkelig får deg til å kjenne at du lever. Sørlandet kan friste med alt fra terrengsykling, mountain cart, Via Ferrata, rappellering ned fosser og klatring til vannaktiviteter som surfing på listastrendene, fridykking, tangsafari, havpadling og brettseiling. 

Foto: Unsplash

Kjenn adrenalinet bruse!

Opplev høsten på Sørlandet! Her vil du virkelig kjenne at du lever, og du får testet ut dine egne grenser!

– Ta med vennegjengen eller tenåringsbarna og opplev det ville Sørlandet. Her er noe for enhver, sier Konuralp.

Tekst: Marte Frimand

Oppdrag Sørlandet med Stian Reinhartsen- oppdaterer deg om alt moro som du kan oppleve på Sørlandet, video produsert av Visit Sørlandet.

Next article