Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Nyt fantastiske Hardanger i praktfull høstglød
Sponset

Hardanger er kjent for Dronningstien, Folgefonna og den vakre epleblomstringen hver vår, men det er når de hundretusen epletrærne er fylt med modne, røde epler, at Hardanger viser seg fra sin aller beste side.

– Ingenting er vakrere enn Hardanger om høsten. Når eplene er modne og høstbladene kommer, farges nesten hele Hardanger rødt, sier Christine Remøy, som er salgs og markedsdirektør på Hotell Ullensvang.

Nye eiere

Hotell Ullensvang er et av Hardangers største hoteller og ligger vakkert plassert langs idylliske Hardangerfjorden med utsikt mot Folgefonna. Hotellet kan by på 170 rom, konferanselokaler, lekerom, biljard og bordtennisbord, tennishall, samt bade- og velværesenter med seks ulike basseng. Det tradisjonsrike hotellet har vært i drift siden 1846. Midt i koronapandemien i 2021 ble hotellet kjøpt opp av Hamilton Pyramid Europe og H.I.G Capital.

– Det var med stolthet vi fikk muligheten til å arbeide med ny strategi og visuell profil. Det har vært en stor jobb, men også et eventyr, sier Remøy, som sammen med sitt team har stått for ny strategi og visuell profil på hotellet.

– Hardanger er attraktivt året rundt, men for å bygge opp Hardanger som en helårsdestinasjon, er det viktig for oss å skape et grunnlag for helårsdrift. Nøkkelen til suksess er gode samarbeidspartnere som vi jobber med hver dag for å gi våre gjester uendelige muligheter.

Lokale samarbeidspartnere gir suksess

I samarbeid med de lokale aktørene, kan hotellet tilby alt fra sidersmaking, sidersafari, guidede turer til Trolltunga, Dronningstien, kajakktur, ribtur, elsykkeltur til opplevelser som via ferrata. De samarbeider også med blant annet Vossamorro i forbindelse med bedriftsarrangement. Satsningen på at hotellet skal være attraktivt året rundt, viser seg i at også vintersesongen er godt planlagt.

– I tillegg til julebordsesongen og stor nyttårsfest, arrangerer vi Hardanger vinterfestival andre helgen i februar. Da handler det om poker, sosialt samvær og god mat i fantastiske omgivelser.

I tillegg arrangerer vi håndbakmesterskap, Hardanger Open, hvert år, i samarbeid med Hardanger Håndbak, forteller Christine.

Hotell med historie

Den friske, klare høstluften gir ro i sjelen, og det ærverdige hotellet blir i disse dager renovert trinn for trinn. Lobby og resepsjon er straks ferdig samt egen aktivitetslounge, og om ikke lenge står en utvidet spaavdeling klar med behandlinger og Nord-Europas lengste svømmekanal på 88 meter. Innredningen er en kombinasjon av moderne komfort, lokale tradisjoner og historie.

– Hotell Ullensvang er for alle, og vi har en visjon om å skape et levende Hardanger året rundt. Vi ønsker ikke å være et historisk hotell, men et hotell med en historie, sier Christine til slutt.

Velkommen.

Hotel Ullensvang ligger ved sjøen langs idylliske Hardangerfjorden og kan skilte med flott natur og utsikt mot isbreen Folgefonna.

Av Cathrine Naglestad

Next article