Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Numedal – en av hytte-Norges best bevarte hemmeligheter
Destinasjon Norge

Numedal – en av hytte-Norges best bevarte hemmeligheter

Bildet er tatt på Søre vegglifjell. Foto: Anne Bjørkgarden

Numedal ligger bare et par timer fra Oslo og kan tilby fantastisk friluftsliv.

– Dette er et sted for ekte naturopplevelser, der det er mulig å komme ned i hvilepuls, oppleve roen og være i pakt med naturen, sier Urda Ljøterud Høglund, daglig leder ved Fjellsnaret AS.

Urda Ljøterud Høglund

Daglig leder i Fjellsnaret AS

Det at Numedal som hyttedestinasjon er mindre kjent enn mange andre hytteområder, er egentlig bare en fordel. Her ligger alt til rette for ekte og unike opplevelser.

– Det er en dal du reiser til for å oppleve urørt natur og genuine natur- og kulturopplevelser. Her kan du være helt alene og bare nyte stillheten, sier Solveig Kongsjorden, daglig leder i Vegglifjell Eiendom SA.

Solveig Kongsjorden

Daglig leder i Vegglifjell Eiendom SA

Her er det mulig å koble av, nyte solnedgangen i fred og ro, og beundre stjernehimmelen.

Spennende opplevelse

– Det er et fantastisk område for friluftsliv hele året, sier Høglund.

– Skiløypene har vært en av våre viktigste merkevarer, men nå er aktivitetstilbudet mer rettet mot helårsturisme. På Vegglifjell har vi nettopp asfaltert en skistadion for at folk også skal kunne gå på ski om sommeren, sier Kongsjorden.

Høglund nevner også Uvdal Skisenter.

– I Uvdal kan du etter et snøfall kjøre alpint i dagevis sammenlignet med de andre store skistedene, hvor pudderet er brukt opp før lunsj.

Det tilbys også mange forskjellige sommeraktiviteter som klatring, juving, rafting i Dagali, en rekke vannsportsaktiviteter, guidede opplevelsesturer, seterbesøk, fotballgolf, frisbeegolf, ridning og mange aktivitetstilbud på Langedrag Naturpark. 

– Vi har også helt egne typer opplevelser som for eksempel Seterreiser. Da kan du gå og få oppleve kulturlandskapet, overnatte på gamle setre og vandre mellom dem, sier Høglund. 

– Vi må også nevne Numedalsbanen, skyter Kongsjorden inn. Her kan du sykle på dressin langs jernbanesporet. Det er en helt unik opplevelse.

Ypperlig hytteområde

Numedal har etterhvert blitt et populært hytteområde, ikke minst på grunn av sin beliggenhet og fantastiske natur. Her finner du hyttetomter i alle varianter, fra tomter med høy standard og fibernett til enklere standard med vei og strøm fram til hytteveggen.

– Det er avstanden som er Vegglifjells største fordel. Det er jo bare to timer fra store folkemengder til høyfjellsopplevelsen på 800 til 1000 meter over havet, sier Kongsjorden.

I Fjellsnaret i Uvdal ligger alle tomtene over 1000 meter over havet. Lunt og snøsikkert plassert øverst i bjørkebeltet, med lang solgang og eventyrlig utsikt.

– Det må oppleves, avslutter Høglund.

Sammen om Vegglifjell

Tekst: Sissel Nilsen

Next article