Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Naturopplevelser på Norges «sydkapp»
Sponset

Med sin museumsbutikk, servering, utstillinger, overnatting, turistier, omvisninger og sommeraktviteter, tar Lindesnes fyr imot nesten 100.000 besøkende i året. Nå ønsker vertskapet familier, utlendinger og nordmenn velkommen til en ny sesong, spekket av opplevelser.

Idylliske riksvei 460 tar deg fra Vigeland og ut mot landets sydligste fastlands-punkt. På turen opplever du små, intime kystsamfunn og klynger av idylliske, hvite småhus. Nydelige sandstrender og kupert landskap preger halvøya, hvor du finner fyrstasjonen ved veiens ende.

Tett på naturen

– Et besøk her gir deg innblikk i en rik maritim historie. Fyret, som er Norges eldste, ble tent for første gang i 1656. I området rundt kan du oppleve rester etter et tysk fort fra krigen, og i en av de gamle tunnelene er en utstilling med bilder av Norges fyr. Det er også tilrettelagt flotte turstier i området, sier direktør Espen Frøysland i Stiftelsen Lindesnes fyrmuseum.

Espen Frøysland

Direktør i Stiftelsen Lindesnes fyrmuseum

– Å overnatte på et fyr er noe ganske annet enn å bo på hotell eller i ferieleilighet. Du kommer sjelden tettere på naturen, og du kan forvente storslått utsikt, spennende historie og en ferie som garantert skiller seg ut, forsikrer han.

Besøk Lindesnes fyr allerede idag!

Gå ikke glipp av tåkeluren som går hver søndag kl 12.00!

Helårsåpent

– Hele området er svært godt egnet for familier, med turstier, servering, mengder av maritim historieomvisninger i fyrtårnet og overnatting. Vi får besøk av både nordmenn og utlendinger, fra vårparten til sen høst, men også om vinteren, for vi holder åpent året rundt, forteller Frøysland.

– Hvilke aktiviteter kan vi vente i år?

– I mars og april, samt til høsten fra september, har vi natt-omvisninger med fyrvokter hver fredag. Én gang i måneden kjører vi pop-up-restaurant med søndagsmiddag, så følg med på Facebook for mer informasjon om dato og meny.

– 9.-11. juni avvikles SeaWeed-festivalen, en helg med opplevelser både i Odderøya museumshavn i Kristiansand og på Lindesnes fyrmuseum. Dette er en glimrende anledning til å lære mer om sanking og bruk av tang og tare, i for eksempel matlaging. Lørdag 10. juni blir det mulighet for å være med på sanking av disse flotte råvarene på Lindesnes.

– Sankthansaften tenner vi opp den gamle kullblussgryta. Det er en magisk tid å sitte og nyte solnedgangen hvis været tillater det. 27. juli blir det konsert med Vamp. og 9. august blir det kammermusikk-konsert ved cellisten Krisztina Tokaji Eikeset med flere, så jeg mener vi skal ha noe for enhver smak, avslutter direktøren.

Av Jarle Petterson

Next article