Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Museum skal være gøy for alle
Destinasjon Norge

Museum skal være gøy for alle

Foto: Emile Ashley

Tenker du på museum som kjedelig? At å gå på museum handler om å kikke på gamle ting eller bygninger? Dagens museum satser på barnefamilier, opplevelser og moro. Det har de mange museene i Museum Stavanger klart til det fulle.

På Stavanger Maritime museum kan barna leke butikk fra 50-tallet, kjøre traller, laste båt og lære om livet i havnen gjennom fem århundrer. På Norsk barnemuseum kan hele familien blant annet oppleve komiker Per Inge Torkelsens leketøysamling med tusenvis av leker og fortellinger om hvordan barndommen har vært gjennom 900 år.

– Ja, dette er to av ti museer som inngår i MUST, Museum Stavanger, en unik kombinasjon av museer i og nær Stavanger sentrum, forteller markedssjef Anja Fremo.

Gratis for barn, unge og studenter

Stavanger kunstmuseum, IDDIS Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkmuseum og Stavanger museum inngår også i Museum Stavanger. Her er det mye å oppleve, og starter du tidlig, kan du få mye ut av en museumsdag.

– Alle barn og ungdom har gratis adgang. En voksenbillett gir tilgang til alle de åpne museene samme dag.

– Et av de mest populære museene er IDDIS Norsk grafisk museum og Norsk hermetikkmuseum. Mange av Stavangers innbyggere jobbet med å lage sardiner på boks. Etikettene på boksen ble kalt iddiser, og på museet IDDIS kan besøkende legge sardiner i boks, og av og til smake på nyrøkt brisling. Våre museer skal være en rimelig, tilgjengelig og morsom opplevelse for hele familien, avslutter Fremo.

Tekst: Cathrine Naglestad

Gå ikke glipp av alt det morsomme!

Besøk MUST , Museum Stavanger allerede idag!

Next article