Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Meglerens beste tips til hyttekjøp
Sponset

Tekst: Redaksjonen Foto: Eiendomsmegler 1 Fjellmegleren

Gjermund Svendsen-Rosendal, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1 Hemsedal, gir deg sine beste tips til kjøp av hytte i Hallingdal/Valdres-området, og hva du bør tenke på når du velger område.

1. Hvilke hytteområder har du?

Vi i Fjellmegleren er 24 engasjerte fjellmeglere/ansatte, og har hele Hallingdal og Valdres med noen av Norges fremste destinasjoner som Geilo, Hemsedal, Beitostølen, Golsfjellet, Nesbyen, Flå, Ål og hele Valdres-regionen. Vi har syv kontorer, og er Norges største megler på salg av fritidseiendom.

2. Hvordan synes du hyttemarkedet ser ut nå?

Fjellmegleren har kontorer i alle kommuner i Hallingdal, og dekker hele Valdres fra Beitostølen til Fagernes. Vi opplever at hyttemarkedet i Hallingdal og Valdres fortsatt er svært bra, og mange leter her etter sin drømmehytte eller leilighet. I 2018 har salget vært bedre enn noen gang, og vi har solgt rekordmange fritidsboliger, men de siste tre årene har også vært svært bra. Vi opplever at det kommer flere yngre hyttekjøpere på banen, og for mange er beliggenheten enda viktigere enn selve hytta. Det er aktive mennesker som vil ha tilgang til alt, både aktiviteter, servicetilbud og restauranter, og mulighet for å være sosiale. Hytteeiere bruker hyttene i fjellet mer og mer hele året, og er for de fleste en investering i det viktigeste folk har; fritiden sin. Hyttefolket ønsker seg et sted der de har tid til familie, venner og aktiviteter. Den nye hytteeieren bruker også lokalmiljøet med restauranter, forretninger, kortreist lokal mat, og aktivitetstilbud vesentlig mer enn før.

3. Hvilke prosjekter er spennende å følge med på nå fortiden?

Vi har flere spennende prosjekter de aller fleste destinasjonene,og det finnes et tilbud som dekker alle ønsker i vår region. VY Hemsedal harvært en stor suksess i 2018. Den eventyrlige Skigaarden i Hemsedal har utvikletseg til et produkt du ikke finner maken til i Nord Europa, og vi har bidratttil mange prosjekter på alle våre destinasjoner. Det er svært spennende å følgemed på Geilo om dagen. Dette er kanskje Norges eldste komplette vinterdestinasjon,og med den formidable satsningen Ski Geilo nå gjør med utvikling av heleskiproduktet og destinasjonen, så har vi stor tro på en fortsatt sterkutvikling på Geilo som kanskje Norges fremste fritidsdestinasjon. Noen flotteprosjekter vi jobber med for tiden er VY Hemsedal, Stavisetten, Skigaarden og Tottelia.

VY Hemsedal
Tottelia Hyttegrend
Skigaarden

4. Hva bør man tenke på hvis man skal kjøpe hytte nå?

Det viktigeste er å bruke god tid på hvor man ønsker å ha hytte, og gjøre seg godt kjent med nærområdet. Bruk en lokalkjent og erfaren eiendomsmegler som virkelig kan området og vet hvor de beste skiløypene er, hvor det passer å ta barna på turer, toppturene, fiskeplasser, bademuligheter og aktiviteter, og så videre. Beliggenheten kan man ikke bytte i etterkant, men en hytte kan oppgraderes og tilpasses. Dagens hyttekjøpere er sosiale og aktive, så pass på at de fasiliteter du søker finnes i nærområdet. Tenk langsiktig, årene går fort og barna vokser. Husk også at mange av de beste minnene med både familie og venner får man i fritiden når man har godt med tid til hverandre. Kjøp hytte der det er populært og der mange andre kjøper, det er et tegn på et bra område og viktig den dagen du eventuelt skal selge hytta igjen. Pass på at det er snøsikkert og at du ser for deg å være der lenge.

5. Har du noen spådommer for hyttemarkedet i fremtiden?

Aktiviteter og natur er viktig, det samme er skiløyper og alpinprodukt. Vi mennesker er sosiale, og i en travel hverdag er hytta et viktig sted for å kunne være sosial. Jeg tror de stedene som har et godt tilbud også etter klokken 16.00 blir mer og mer populære. Det samme gjelder der det finnes gode spisesteder. Arenaer for å drive med aktiviteter og møte venner og kjente blir også mer og mer viktig. Beitostølen, Hemsedal og Geilo ser ut til å bli svært populære nettopp fordi restauranttilbudet og kveldstilbudet også er meget bra.

Gjermund Svendsen-Rosendal
Gjermund Svendsen-Rosendal, eiendomsmegler i Eiendomsmegler 1 Hemsedal. Foto: Anki Grøthe
Next article