Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Magiske opplevelser i Norge
destinasjoner

Magiske opplevelser i Norge

Badeland
Badeland

Tekst: Redaksjonen Foto: Badelandene

Ingen store planer i helgene fremover? Nedenfor har vi samlet to veldig ulike, men perfekte vinteropplevelser. Hva med å legge neste helgetur til Brummunddal i Hedmark, og bo i en hytte åtte meter over bakken? Eller vil du heller kanskje komme deg litt unna kulda? Da kan en dag på badeland være løsningen!

Badelandene

Badegleder i hele Norge! Vi er 29 badeland som sprer badegleder for store og små i hele Norge. Barn og vann er alltid en slager, og selv far blir litt barn når vannsklien står klar. Bølger, fontener, sklier og stupetårn, og mange ulike aktiviteter finner du hos oss. Her finner familien hygge og moro gjennom aktiviteter i fellesskap. Ønsker du litt alenetid og rekreasjon har de fleste av våre anlegg rolige soner til avslapping og rekreasjon.

Du finner oss fra kyst til fjells, og mange av anleggene har både innendørs og utendørs aktiviteter, selv på vinterstid. Våre badeanlegg har flere bassenger med ulike temperaturer som er tilpasset ulike aktiviteter og passer til alle aldre. Hva med et boblebad med 38 grader vann i snøvær?

Badegleder egner seg ypperlig til heldagsaktiviteter, moro etter en dag med shopping eller avkobling etter en skitur.

Sjekk oss ut på www.badelandene.no og finn det nærmeste badelandet.

Foto: Elin Kristiansen

Tretopphytter – hytteliv åtte meter opp i treet

I høst dro Elin, samboeren og deres to hunder, Mikkel og Rova, opp til Himmelhytta, like ved Brumunddal i Hedmark.

– Jeg søkte etter litt spesielle overnattingssteder, og fant disse hyttene for noen år siden. Likevel har jeg ikke funnet anledningen til å reise dit, før nå i høst, sier Elin.

Tilgjengelig

Hytta ligger litt for seg selv, på en liten odde ved ei myr. Det er ikke vanskelig å finne frem, og det er parkeringsmulighet om lag 70 meter fra hytta.

– De som driver hyttene hadde stelt ordentlig i stand til vi kom. Det var satt opp lykter opp mot hytta, fyrt opp i peisen og lun stemning i hytta. Selv om det er en trehytte, så er den jo veldig fin.

Med innredning og utstyr, som vedovn, kjøkkenkrok og sengeplass til seks personer, har hytta det meste du trenger for en vellykket helg.

– Det kreves jo litt planlegging for å få tatt en slik tur, og det er mye etterspørsel etter disse hyttene. Heldigvis åpnet det seg en mulighet, slik at vi fikk satt av en dag til å oppleve dette, forteller Elin.

Nær naturen

Himmelhytta er en av seks trehytter. Med panoramautsikt og glasstak over sovehems, er dette en hytte som har satt inntrykk hos Elin. Det er satt opp fugleforinger i verandarekkverket, noe som har gjort fuglene vant til å ha mennesker rundt seg.

– Hele opplevelsen av oppholdet var unik. Å være høyt oppunder trærne og det yrende fuglelivet var mest spennende. De satt jo omtrent på brødskiva di, forteller Elin og ler.

Med glasstak over sengen, kunne Elin og samboeren ligge og se på stjernehimmelen.

– Alle som liker å være ute i naturen burde besøke slike hytter. Da får man virkelig oppleve naturen på nært hold. Det egner seg for venner og kjærester, så vel som barnefamilier. Det må være spennende for barn å oppleve fuglene og naturen så tett, og å bo i en trehytte! Hvem hadde vel ikke tenkt seg det i den alderen.

Next article