Home » Destinasjon Norge » Lyngenfjordregionen – vinteropplevelser i verdensklasse
reisetips

Lyngenfjordregionen – vinteropplevelser i verdensklasse

Nordlys
Nordlys
Lyngenfjordregionen er et godt startsted for jakten på nordlyset. Søk på egenhånd, eller bli med på arrangerte turer. Foto: Getty Images

Vinterparadiset mellom Tromsø og Alta byr på en rekke spektakulære opplevelser. Enten du jakter det mystiske nordlyset, den majestetiske hvalen eller de vakre fjelltoppene, viser Lyngenfjordregionen deg vei.

Du har kanskje hørt om Lyngsalpene – denne fjellrekken i nord med spisse fjell som stiger opp av havet, og er et eldorado for alle toppturentusiaster? Eller kjenner du kanskje til Reisa Nasjonalpark, hvor du finner den høye Mollisfossen og den lakserike Reisaelva? Kanskje har du fått med deg hvaleventyret utenfor Skjervøy, hvor du kan se disse fascinerende dyrene på nært hold. Alt dette og mere til kan du oppleve i vår region.

Lyngenfjordregionen er et eldorado for alle vinterentusiaster! Verdenskjent for sine toppturmuligheter, men også en destinasjon som har mye å tilby hele vinteren. Det finnes mange leverandører av vinteraktiviteter, som for eksempel hvalsafari, hundesledekjøring, samiske opplevelser, snøskuterturer og isklatring, og koselige overnattingssteder som perfekt base for dine utflukter.

Bærekraft er viktig for reiselivet ved Lyngenfjorden. Vi tilbyr opplevelser som er forankret i kulturen, historien, ressurser og kulturarv. Samtidig jobber vi for å begrense den negative effekten turisme kan ha på naturen og omgivelsene. Vi sikrer framtiden ved å ta hensyn til natur og miljø. Vår målsetting er å tilrettelegge for at gjestene som kommer skal kunne oppleve Lyngenfjordregionen med god samvittighet.

Besøk et av våre museumsanlegg, finn ut hva trestammers møte er, lær mer om hundekjøreren Leonard Seppala, krigshelten Jan Baalsrud, eller lær mer om den moderne fiskeindustrien på Skjervøy. Kom og opplev det regionen har å tilby. Hjertelig velkommen til Lyngenfjordregionen!

Visit Lyngenfjord

Tlf: 77 21 08 50 / Epost: [email protected] / Hjemmeside: www.visit-lyngenfjord.com

Nyhet! Gratis topptur-brosjyre for Nordreisa, Skjervøy og Kvænangen. I desember lanserer vi vår nye topptur-brosjyre for regionen nord av Lyngsalpene. La deg inspirere og friste av skiturer i verdensklasse i en brosjyre som er utarbeidet og skrevet av Espen Nordahl i samarbeid med FriFlyt.

Bestill brosjyren gratis hos oss www.visit-lyngenfjord.com.

Eventyret starter nå

Topptur, jacuzzi, god mat og unike hotellopplevelser. Mulighetene er der – det er opp til deg å gripe dem.

XLyngen

folk på topptur
Foto: Bergbjørnfjellservice

Vinterens vakreste topptur får du i Lyngsalpene! Opplev Lyngen med ekte puddersnø, omgitt av alpine fjell med utsikt over både Lyngenfjorden og Fugløysundet ut mot storhavet. Utvalget av topper er stort, og ligger på rekke og rad, og du trenger ikke gå langt for å starte opp mot dagens mål. Våre rødmalte, moderne og koselige rorbuer ligger nede ved havet, ved foten av Storgalten. Etter en herlig fjelltur, kan vi friste med matservering, sauna og utendørs spabad. Bestill ferdige pakker eller ta kontakt, så tilrettelegger vi for en unik opplevelse. Vi har syv rorbuer/leiligheter, hver med seks sengeplasser, møteromslokaler og transport. Vi har åpent hele året. Exlpore the true north!

Nettside: www.xlyngen.no / Epost: [email protected] / Tlf: 77 71 35 00

Manndalen Sjøbuer

Mann på vinterkledd fjelltopp
Foto: Manndalen Sjøbuer

Her lever vi, her har vi vokst opp med fjellene og de har definert oss! Dette er vår hjemmebane hvor vi kjenner hver en stein og fjellside. La oss ta deg med inn i vår bakgård og vise deg naturen og hva den har å by på. Vi har gode ideer om hvor den gode snøen ligger i det stadig skiftende været. Vi kan sette deg i kontakt med guide, samt tilby profesjonell fotograf som kan fange det episke øyeblikket i våre alper. Manndalen sjøbuer består av åtte høystandard rorbuer ved Lyngenfjorden i Nord-Troms, som har en total kapasitet på 32 personer.

Nettside: www.sjobuer.no / Epost: [email protected] / Tlf: +47 416 04 738

Johs. H. Giæver

Foto: Johs. H. Giæver

Unikt og autentisk handelssted fra 1795. Vi har overnatting i syv forskjellige boenheter, totalt 40 sengeplasser. Selvhushold. Mulighet for catering mot ekstra kostnad. Vi har sauna, jacuzzi og relax-område på stedet. Her kan du gå på ski fra ytterdøren og opp til tre topper på Uløya. På toppen får du den beste utsikten i hele Lyngenfjorden! Vi produserer fortsatt tørrfisk, og vinterstid er det gode muligheter for å få kjøpt fersk fisk på butikken.

Nettside: https://lyngen-havnnes.no / Epost: [email protected] / Tlf: 77 76 44 00

Reisafjord Hotel

Reisafjord Hotel
Foto: Reisafjord Hotel

Reisafjord Hotels historie går tilbake til 1928. Reisafjord Hotel ligger ved den lille havnen i Sørkjosen, med rundt 800 innbyggere. Fullservicehotell med 54 gjesterom, møterom, bar og restaurant med utsikt over Reisafjorden. Like i nærheten finner du fjell med 1000 meters høyde, Nasjonalpark, lakseelv og fantastiske forhold for havfiske, nordlysjakt og opplevelser i naturen. Flyforbindelse, båt og E6 gjør det enkelt å besøke vårt hotel.

Nettside: www.reisafjord-hotel.com / Epost: [email protected] / Tlf: 777 66 000

Av Georg Sichelschmidt Reiselivssjef i Visit Lyngenfjord

Neste artikkel