Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Lillehammer og Gudbrandsdalen – Et innholdsrikt vintereventyr
reisetips

Lillehammer og Gudbrandsdalen – Et innholdsrikt vintereventyr

Hunderfossen
Hunderfossen
Foto: Visit Lillehammer
Camilla Maanum Trulsen

Camilla Maanum Trulsen

Marketing Manager i Visit Lillehammer

Foto: Visit Lillehammer

Bare to timer med tog fra Oslo finner du Norges største og mest tilgjengelige opplevelseseldorado, Lillehammer og Gudbrandsdalen.

I et av Norges mest snøsikre områder kan du boltre deg i store flotte alpinanlegg som Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Gålå og Sjusjøen. Her finnes bakker for alle ferdigheter og ønsker. Eller kanskje du ønsker å gå en tur i noen av verdens beste langrennsløyper. Her finner du over 2300 kilometer med nypreparerte trikkespor hele vinteren, alle med nærhet til skibyen Lillehammer. Løypene tiltrekker seg alt fra toppidrettsutøvere verden over, til barnefamilier – og det er god plass til alle. Ta skiene helt ned til sentrum for en matbit, besøk et museum eller kos deg med shopping mellom de hyggelige trehusbebyggelsene etter skituren?

Opplevelser for alle

Står du ikke på ski finnes det mange kultur-, natur- og actionfylte opplevelser uten ski på beina. Kom tett på naturen sammen med Huskeyhunder som drar deg og sleden innover fjellområdene kun 30 minutter fra Lillehammer. Hele familien kan kose seg med kjelkekjøring, ekstra gøy er det når du blir dratt oppover bakkene med heis og slipper og dra kjelken opp selv! Er du ekstra tøff bør du prøve den unike opplevelsen i Lillhammer bob- og akebane. Her får du et skikkelig adrenalinkick enten du prøver bobraft eller taxibob som går hele 120 kilometer i timen. En opplevelse for livet, som du bare finner noen få steder i verden.

Mange blir overrasket over hvor mye de kan gjøre og oppleve på et lite området her i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Her ligger opplevelsene på rad og rekke. Det er enkelt å få med seg alt fra shopping til skitur, familiepark og museum på en dag.

I Norges vintereldorado kan du også drømme deg tilbake til barndommen med troll, prinsesser og eventyr i Hunderfossen vinterpark. I hele februar forvandles parken til et univers av snø og iskunst. Her finner du en egen iskatedral laget av en kjent iskunstner, og et snøhotell du kan overnatte i. Eller kanskje du bare vil nyte en drink i isbaren i et glass, naturligvis laget av is?

Unikt lys og frisk luft

Lyset i Lillehammer og Gudbrandsdalen er noe for seg selv, noe kunstnere har oppdaget og benyttet seg av i årevis. Prøv en trugetur i måneskinn og kjenn på den friske lufta vi ha. I mange år har tilreisende kommet nettopp for å nyte den, og den ønsker vi og bevare. Derfor kan du reise med tog og buss når du er her, så bevarer vi den friske lufta du kommer for å oppleve. Skibussene går flere ganger om dagen fra Lillehammer skysstasjon til Nordseter, Sjusjøen, Hafjell og Skeikampen.

Om du bor på Sjusjøen, Nordseter eller Hafjell er det en fin og barnevennlig skitur å gå til Lillehammer by. Legg inn et kafebesøk i den koselige storgaten og ta ettermiddagsbussen tilbake. Eller ta bussen opp til Sjusjøen og gå tilbake til Lillehammer sentrum. Eller ta bussen opp på høyfjellet og gå en runde på vakre Skeikampen før du tar bussen ned igjen til Lillehammer.

Av Camilla Maanum Trulsen, Marketing Manager i Visit Lillehammer

Next article