Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Legg søndagsturen eller badeferien til Drammen
Sponset

Med sklier og bassenger både inne og ute, er Drammensbadet drømmedestinasjonen for familier på tur. Kanskje frister det også å prøve bølgebassenget?

– På Drammensbadet har vi idrettsbasseng, bølgebasseng, varmebasseng, kursbasseng, barnebasseng, stupetårn og vannsklier som gir timevis med moro for store og små. I helger og ferier har vi også hinderløyper i idrettsbassenget, og vi har hoppetårn på en, tre og fem meter, sier avdelingsleder for bad, Roger Foss.

Frister det å bade ute, er det også mulig å teste vannet i Drammensbadets utebad. På det store utearealet med plen finner du solsenger og benker, slik at du kan nyte deilige sommerdager utendørs.

– Innendørs har vi et kaféområde, der det er fint å sette seg ned når man trenger en hvil. Der finner du det du trenger, enten det kan friste med en salat eller pølse med pommes frites. Vi har i tillegg et eget område inne der du kan nyte medbrakt mat og drikke, sier han.

Finn roen

I tillegg til diverse aktiviteter i badehallen, kan Drammensbadet by på et treningssenter for dem som trenger en god økt. 

– Vi tilbyr en rekke gruppetimer i sal og vann hver uke, og det er perfekt å kombinere treningsøkten på land med gruppetimer i vann eller svømming i bassenget, sier han.

Badet har videre en fantastisk velværeavdeling dersom man vil slappe helt av. 

– I velværeavdelingen har du tilgang til boblebad, badekar, tørr- og dampstue og infrarødt rom. Alt er tilrettelagt for at man skal kunne koble av og finne roen. Denne avdelingen er kun tilgjengelig for gjester over 18 år grunnet skjenkebevilling, sier han.

Kort vei til alt

Drammensbadet er et av Norges største badeanlegg, og beliggenheten gjør det tilgjengelig for mange. For lokale er Drammensbadet et viktig knutepunkt, og det flotte utebadet fra 1965 er en stor del av Drammens historie. 

– Vi føler en enorm stolthet fordi vi kan drive og tilby utebadet i sommermånedene, sier han.

Drammensbadet ligger kun 200 meter unna tog- og busstasjonen, like ved E18 og det er kort vei til Oslo. For tilreisende kan Drammen by på en rekke overnattingsmuligheter, spisesteder og butikker, og Drammensbadet ligger i umiddelbar nærhet til mange av disse stedene.

– Drammensbadet er et sted for alle. Her kan barna prøve seg i hinderløypen, besteforeldre kan svømme noen runder, og så kan hele familien avslutte med et kappløp i vår familiesklie, som tar tiden fra topp til bunn, sier Foss. 

Bra for helsen

Det å lære barn å svømme er noe av det viktigste vi voksne kan gjøre. Det gir trygghet, og det er dessuten en komplett og god fysisk aktivitet. 

– Svømming krever at man trener både kropp og sinn, men samtidig har man det gøy, sier han. 

På Drammensbadet arrangeres det skolesvømming hver dag med skolene i nærområdet. 

– Barn er konstant utsatt for farer som elver, innsjøer, hav, båtturer og ikke minst svømmebasseng. Jo raskere et barn lærer seg å svømme, desto mer bidrar dette til både trygghet og barnets mentale og fysiske helse, sier han.

Trygghet i vannet

Som gjest i Drammensbadet er det mulig for alle å ta svømmeknappen. Det arrangeres ofte dager da man kan komme innom og gjøre dette gratis, men kommer du utenom disse dagene, er det alltid satt av baner i idrettsbassenget beregnet på svømming. Både for dem som svømmer fort og dem som tar det litt mer med ro.

– Vi arrangerer også svømmekurs for voksne, både for dem som vil bli tryggere i vann og dem som vil lære bedre teknikker innenfor eksempel crawl, sier Foss.

Sikkerheten er selvfølgelig alltid godt ivaretatt. Badehallen har badevakter på plass til enhver tid, slik at det skal være trygt for både store og små å bade på Drammensbadet.

BAD

Drammensbadet er et av Norges største badeanlegg. Bassengene er tilpasset både store og små, det samme er skliene. Her kan hele familien oppleve timevis med moro.
Aldersgrense for bading alene er 12 år.

TRENING

I treningssenteret har du mulighet til å kombinere treningsøktene på land med gruppetimer i vann, eller svømming. Det er vi alene om å tilby i Drammen. Vi har også et variert tilbud av gruppetimer. Vi tilbyr FLEXI medlemskap – kun 3mnd bindingstid.

VELVÆRE

Nyt noen avslappende timer i vår velværeavdeling, med enkel servering. Her får du tilgang til boblebad, badekar, tørr- og dampbadstue og infrarødt rom. Alt er tilrettelagt for at du skal kunne koble helt av og finne roen.

Av Katrine Andreassen

Next article