Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » La blodet bruse med Sjoas eldste raftingselskap
Sponset

Det er vilt og vakkert. Vannet bruser og spruter mens båten gynger opp og ned, fra side til side. Enten dere er en vennegjeng, en klasse, kolleger, et utdrikningslag eller en barnefamilie på tur, vil det være mange forskjellige aktiviteter tilpasset deres nivå og ønsker. Hit kommer dere for å kjenne at blodet bruser, og for å skape gode minner og opplevelser sammen.

– Før var det ekstrem mann på 30 år som raftet. Nå er det alle. Vi ser at spesielt barnefamiliene er økende. Det syns vi er veldig gøy, sier Live Steihaug Aasheim, daglig leder i Sjoa Rafting.

Live Steihaug Aasheim 

Daglig leder,  Sjoa Rafting AS 

Live har selv raftet siden 1989, og driver familiebedriften sammen med begge foreldrene og tre søsken.

– Jeg tror det må være en av verdens mest spennende jobber. Vi koser oss veldig her, og det er god stemning blant de ansatte. Vi er alle en stor familie, sier hun.

Foto: Sjoa Rafting AS

Eget familieområde

Det er ikke bare rafting man kan bruke Sjoa til. Her er mange forskjellige aktiviteter man kan bli med på. Rolige eller ville, for storfolk og småfolk.

– Vi har både juving, elvebrett, klatring, packraft, SUP, paintball, brupendel, og kanopadling og fisking i tjernet i leiren. Vi kan også sette sammen pakker med aktiviteter slik at dere får prøvd litt forskjellig, sier Live.

Og mens partygjengene holder det gående gjennom kvelden og natta med Sjoa Rafting i nedre Heidal, kan barnefamiliene kose seg på sitt eget område med Sjoa Familierafting på Varphaugen. Her kan de bli med på barnevennlige aktiviteter, som familierafting, familiejuving, klatrepark tilpasset de minste barna og opplevelsessti for de minste.

Foto: Sjoa Rafting AS

– Det er seks års aldersgrense på rafting, så vi har laget en opplevelsessti som lillebror kan gå mens storesøster er ute og rafter, sier Live.

Når storesøster kommer tilbake, kan hele familien kose seg på det koselige uteområdet med utegriller, fotballbane, volleyballbane og buldrevegg. Og er du skikkelig tøff kan du ta deg et deilig, iskaldt bad i elva.

I sommer arrangerer Sjoa Rafting også sommerleir for barn for første gang, med rafting, klatring, fjelltur, villmarksdag, juving og hundekjøring.

Bli en par, tre dager, da vel

Sjoa Rafting ligger som en oase på Sjoas bredd, med små lafta hus, gangveier av steinheller, sildrende vann, badestamper og god stemning. Deler av elva renner gjennom leiren, og de fleste raftingturene ender i bakevja midt i leiren. Du kan gå rett i dusjen, eller badestampen, og slipper busstur med våte klær.

– Vi har komfortabel overnatting tilpasset dine behov, enten du kommer med familien, med vennegjengen, sammen med firmaet eller på egen hånd. Du kan velge mellom koselige små tømmerhytter, sovehus med toalett og rom i forskjellige størrelser og lavvoer med tregulv og vedovn, sier Live.

Foto: Sjoa Rafting AS

På kvelden kan dere samles rundt bålplassen og dele dagens opplevelser. Og etter en god natts søvn våkner der opp til lyden av sildrende vann, klare for nye eventyr.  Hvis dere vil lage maten deres selv, gjør dere det. Vil dere slippe å lage mat selv, kan dere få servert alle måltider i den i den store matsalen i tømmer.

Trygghet og sikkerhet

Live forsikrer at rafting er en trygg aktivitet, så lenge man gjør det sammen med proffe aktører.

– Vi er veldig opptatt av sikkerhet. Alt vi gjør er gjennomtenkt og vi har rutiner og prosedyrer på alt vi driver med. Sikkerhetssjefen vår er her på den 18. sesongen, sier hun.

– Det er bare å komme og leke sammen med oss. Vi skal ta godt vare på dere, forsikrer Live.

Opplevelser til vanns, lands, og i lufta

Sjoa Rafting AS byr på MYE mer enn rafting!

Som det eldste av rafting selskapene langs Sjoa bygger vi våre turer opp på mange års erfaring. Vi har holdt på i over 35 år og har hatt over 150.000 gjester på rafting. Fra vår idylliske leir på Sjoas bredd, en liten oase omkranset av et vakkert kulturlandskap med brunsvidde tømmerhus, kan du velge mellom mange spennende opplevelser som vil skape mange gode minner.

Av Marte Frimand

Next article