Home » Destinasjon Norge » Kortreiste høstopplevelser
Destinasjon Norge

Kortreiste høstopplevelser

Flere vil reise til steder med gode verdier, der lokalbefolkningen har det bra, et bærekraftig reisemål med god plass og ren luft. Den «nye luksusen» Foto: Preikestolen Basecamp

Høsten er den perfekte tiden for Norgesferie fordi vi har så mange spennende destinasjoner og opplevelser, både for barnefamilier og aktive reisende.

Mange skal på hytta i høstferien, og friluftslivsaktiviteter vil alltid være populært blant oss nordmenn, men det har skjedd en endring i våre preferanser. Nå vil vi velge fra hele menyen av opplevelser. Vi vil ha fantastisk natur, men også kulturopplevelser, mat- og vinopplevelser, besøke fornøyelsesparker og vi vil dra på storbyferie. Alt dette får vi i Norge, og det var det mange som oppdaget under pandemien da de aller fleste av oss var på Norgesferie.

Det er «verdi- og idealismeturisme» som er i vinden nå. Det handler om å finne aktiviteter og opplevelser som oppleves meningsfulle. Flere vil reise til steder med gode verdier, der lokalbefolkningen har det bra, et bærekraftig reisemål med god plass og ren luft. Den «nye luksusen» er å dra på glamping, eller overnatte i en tretopphytte. Det handler om det nære, det kortreiste, det enkle og det meningsfulle – trender som spiller på lag med norsk reiseliv. Et godt eksempel er Nøsen Yoga og Fjellhotell i Valdres som tilbyr yoga, helse og velvære. Her kan man få fred og ro i sinnet, samtidig som man er aktiv i fantastiske naturomgivelser. Et annet tips er å unne seg en natt på «glamping» på Preikestolen Basecamp etter å ha gått opp til spektakulære Preikestolen eller Kjærag.

Det handler om det nære, det kortreiste, det enkle og det meningsfulle. Foto: Preikestolen Basecamp

Populære storbyferier

Vi har et større utvalg av aktiviteter og kulturtilbud nå enn det vi hadde for ti år siden. Fjelldestinasjoner som Hafjell, Geilo, Trysil og Sjusjøen har investert i sykkelparker og klatreparker, og det har vært en kraftig vekst i antall restauranter hvorav flere er i verdensklasse. Storbyferie er populært, også i høstferien. I Oslo kan du oppleve flere nye attraksjoner som Munch-museet, ta med barna på klatresenter, eller lekeland. Opplev Oslofjorden med Brim Explorer sin elektriske båt «Bris», eller er du ekstra eventyrlysten kan Kollensvevet i Holmenkollen anbefales. Storbyferie i Bergen er også fantastisk på høsten med mange fine opplevelser. På Bien Restaurant på Danmarksplass kan du få en smak av høsten (restauranten serverer utsøkt sesongbasert mat), og et godt tips for de som vil være aktive er å bli med på Norway mountain guides sine guidede turer i fjellene som omkranser byen.

En natt på «glamping» på Preikestolen Basecamp etter å ha gått opp til spektakulære Preikestolen eller Kjærag. Foto: Preikestolen Basecamp

Høststemning-garanti

Nord-Norge er fantastisk på høsten. Regionen har et bredt spekter av naturopplevelser, og skårer derfor høyt på listen hos aktive nordmenn. Du kan dessuten oppleve det fantastiske nordlyset så tidlig som september. Arctic Wildernes Lodge i Alta er et godt tips. Her får du flere unike arktiske opplevelser som kongekrabbefiske, hundekjøring, nordlys og tur med elvebåt oppover Altaelva. Hattvika Lodge på Ballstad i Lofoten er også et godt tips – særlig hvis du er glad i å fiske. Her er du omkranset av spektakulære Lofotfjell med et av verdens mest fiskerike områder rett utenfor rorbua di.

Listen over aktiviteter og opplevelser i Norge er uendelig. Og jeg tør påstå at det er ingen steder i hele verden som har så herlig og frisk høstluft som vi har. Så jeg anbefaler alle å fortsette og utforske Norge i høst. Jeg garanterer god høststemning og fantastiske opplevelser.

Av Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv

Kristin Krohn Devold

Administrerende direktør i NHO Reiseliv

Neste artikkel