Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Klatring for reddharer og våghalser
Sponset

Du trenger ikke være noen naturlig klatremus eller ihuga fjellklatrer for å boltre deg i Høyt & Lavts klatreløyper. Her finnes klatreløyper tilpasset alle nivå, enten du foretrekker barneløypa eller trives best dinglende mange meter over bakken.

– Det er så givende å se voksne som i utgangspunktet ikke er helt trygge i høyden, briljere langt utover det de trodde var sitt eget nivå i klatreløypene. Tidligere var klatring en sær idrett for de få og de galne. I dag har det blitt en folkesport og allemannseie, sier Olav Tarjei Valebjørg, markedsansvarlig i Høyt & Lavt Klatreparker.

Olav Tarjei Valebjørg

Markedsansvarlig i Høyt & Lavt Klatreparker

I klatreparkene, finner du klatreløyper tilpasset alle nivå. Løypene er markert med farger etter vanskelighetsgrad. Kanskje er det tryggest å begynne på de letteste løypene sammen med de minste barna. Etter hvert vokser mestringsfølelsen, og før dagen er omme, slenger du deg som en ekte Tarzan der oppe blant trekronene sammen med de tøffeste barna. Du skal nemlig ikke se bort fra at barna briljerer i løypa fra start, og må hjelpe mamma og pappa over. Her kan du virkelig teste deg selv og pushe dere til å tørre mer.

Hvem er familiens våghals?

Og det er nettopp det med å klatre sammen hele familien, som gjør det så gøy hos Høyt & Lavt. For la oss bare innrømme det, det er ikke alltid like gøy å sitte og se på ungene leke mens de konstant roper «Se på meg! Se på meg, da!» I Høyt & Lavts klatreparker, kan du slenge deg med, og kose seg sammen med barna.

– Det gir en herlig følelse av samhold når dere kan gjøre en aktivitet sammen i stedet for at foreldrene er en coach som står på bakken og veileder ungene. Og alle skal kunne bli med og klatre hos oss. Vi tilrettelegger etter alder og vanskelighetsgrad, også for trengende grupper som har nedsatt mobilitet og skjulte handicap, sier Valebjørg.

Det er gratis å komme inn i klatreparkene, og du betaler bare hvis du vil klatre. Dermed kan hele familien bli med, selv om minstemann er for liten til å klatre og far har seriøs høydeskrekk. Eller kanskje dere kan teste ut Nett & Sprett som finnes i flere av parkene. Det er et område tilpasset de aller minste, der de kan hoppe og leke uten klatresele.

Klatreparker over hele Norge

Høyt & Lavt teller snart 19 parker over hele Norge fra Kristiansand i sør til Krokstrand i nord. Er du heldig, ligger det en park i nærheten av der du bor. Ellers er dere kanskje i nærheten av en park i løpet av sommerferien. Kanskje får dere helt klatredilla, og har lyst til å besøke flere parker i sommer. Da får hele familien 20 prosent rabatt på inngang i de neste parkene dere har lyst til å besøke.

– Ingen park er lik, og det er nettopp det som gjør det så spennende å besøke flere parker. I tillegg ligger de veldig forskjellig til. Noen tilbyr overnatting og har andre aktiviteter i nærheten. Noen ligger nær byen med kort vei til sentrum. Andre ligger mer grisgrendt til med glamping eller høyfjellshotell i nærheten, sier Valebjørg.

Høyt & Lavt – Klatring for alle

Høyt & Lavt er en opptur for hele familien. I våre populære klatreparker opplever dere lek, mestring og læring i tretoppene. Hos oss skaper dere nye minner – sammen.

Kjør zipliner i Lillestrøm

Mellom Oslo og Gardermoen, ligger Høyt & Lavt Lillestrøm. Selv om parken ligger sentralt, er det et idyllisk område med naturskjønne omgivelser med dyrket mark på alle kanter. Her er det ikke uvanlig å møte på både ekorn og harer, og rådyr skimtes stadig ute på jordene.

– Vi gir råhet til de tøffeste og mestringsfølelse og samhold for familier i en og samme park. Her er masse boltreplass, turstier og naturopplevelser for både de klatrende mellom trærne, og for dem som ikke ønsker å klatre. En dag her gir glede og fellesskap med dem du har med deg, masse frisk luft og bevegelighet- og koordinasjonstrening uten å tenke over at du trener, sier daglig leder Cathrine Resch-Karlsen.

Cathrine Resch-Karlsen

Daglig leder, Høyt & Lavt Lillestrøm

Dersom du liker zipline, er Lillestrøm definitivt parken for deg. Her kan du suse rundt i hele 41 zipliner. Gjemt rundt i den 100 måls vakre og naturlige skogen, gjemmer det seg 22 ulike klatreløyper.

– Vil du få med deg alt området har å by på, kan du ta en ekstra dag og overnatte på en av de mange overnattingstedene i nærheten. Moxy Hotell er et stilig, litt annerledes og relativt billig hotell.  Lily Country Club Hotell med spa har egne familierom og varierte aktiviteter for barn, samt golfbane og flere spisesteder, sier Resch-Karlsen.

Geilo Sommerpark for hele familien

På Geilo er Høyt & Lavt en del av Geilo Sommerpark, som er en komplett destinasjon med mange aktiviteter for alle aldersgrupper og hele familien. Her kan du klatre i flere etasjer over sykkelløpene.

– Vi har løyper med spenning og adrenalin nok for alle familier. Og et kjempekult klatretårn, Skarvetårnet, med 13 klatreløyper og mulighet for «teamhopp» for to fra 14 meter, sier Kevin Eikrehagen i Geilo Høyt & Lavt.

Vil du overnatte, er det flere hoteller å velge mellom. Det nærmeste hotellet er Vestlia Resort. Herfra er det kort vei til alle de morsomme aktivitetene. Det ligger også en campingplass i nærheten for dem som liker å campe.

– Vi håper flere vil få øynene opp for klatring og teste klatreløypene våre i sommer. Det er veldig gøy og passer for alle. Vi demokratiserer ekstremsport, sier Valebjørg.

Av Marte Frimand

Next article