Skip to main content
Home » Destinasjon Norge » Kjøl ned hytta med varmepumpe i sommer
Sponset

Visste du at varmepumper har kjølefunksjon? Derfor er det ingen dum investering til sommerhuset eller hytta. Med varmepumpe vil du være godt rustet for sommerens varme dager og tropenetter. 

Det virker nesten som om vi slår varmerekord etter varmerekord, og norske somre får stadig mer tropiske temperaturer. Når varmen står på som verst haster folk til nærmeste utsalgssted for vifter, kun for å oppdage at alt er utsolgt.

Hytter og sommerhus vil bli et tilfluktssted de varme sommermånedene med en varmepumpe installert. Den gjør rett og slett alle sesonger på hytta mer komfortable. Selv om mange trives godt i tradisjonelle hytter hvor utedo er mer enn godt nok, og at innlagt vann er en luksus, blir det mer og mer populært å gjøre hytta til et fristed hvor de bare kan slappe helt av.

Bli skikkelig uthvilt på hytta i sommer

Uansett om du skal bruke fridagene på hytta til jakt, fiske, bading eller lesing i sola, vil en god natts søvn være nødvendig for å gi deg energien du trenger. Dersom temperaturen på soverommet ikke er ideell, vil det enkelt påvirke nattesøvnen din. De fleste vil kjenne at de sover bedre i svale temperaturer, enn i varme. Menneskekroppen er god på å regulere egen temperatur, men det skal få grader til før vi føler oss utilpass.

Forskning har funnet ut at en høyere kjernetemperatur hos mennesker henger tettere sammen med våkenhet, bedre minne og reaksjonsevne, mens en lavere temperatur henger sammen med søvn. Aircondition om sommeren, som fører til et kjølig soverom, vil derfor være positivt for kroppen, og gi deg bedre søvn. De fleste voksne sover best i litt avkjølte omgivelser. Med en varmepumpe på soverommet vil du enkelt justere rommets temperatur til det som er behagelig for deg, og da få mer ut av søvnen.

Beskytt de som er mest utsatt

Reiser man på hytta med hele familien, vil en raskt kunne erfare at temperaturpreferansene til medlemmene varierer. Er man ung voksen vil man kanskje ikke legge like godt merke til varmen, som det eldre gjør. Småbarn vil gjerne være mer sensitive for varmen, og kjæledyr er likedan.

For at alle skal kose seg like mye på hytta er det viktig at temperaturen tilrettelegges ulike behov. Med en varmepumpe vil ikke vær og vind utenfor lenger kunne påvirke hvordan det føles inne. Nå kan somrene bli så svale som du ønsker, og vintrene lune og varme.

Velg rett varmepumpe for din hytte

I dag vil de aller fleste varmepumper også ha kjølefunksjon. Hos Mitsubishi Electric finner du høykvalitetsvarmepumper, og alle sammen har ypperlig kjølefunksjon. Vi har mange ulike modeller, slik at du enklest mulig skal finne varmepumpen som møter dine behov.

En svært populær modell er Azira. Her får du en delikat og vakker innedel som er ekstremt stillegående og passer ypperlig på blant annet soverommet. Ønsker du innedelen montert nede ved gulvet er gulvmodellen Kirigamine Furo en modell flere har falt for. Denne er også svært stillegående og har ypperlig luftdistribusjon, slik at omgivelsene effektivt blir varmet opp eller kjølt ned. Det lave lydnivået på Kirigamine Furo gjør at denne også er en favoritt for soverommet.

Det er viktig å huske på at noen hytter vil ha behov for flere varmepumper. Selv om våre modeller er noen av markedets aller beste har alle varmepumper visse begrensninger. Dersom man eksempelvis kjøper en modell som kan kjøle ned et 30 kvadratmeters rom, men forventer at den kjøler ned en hel hytte vil man selvsagt ikke få like god effekt. Store hytter med flere soverom vil derfor i visse tilfeller kunne ha godt av flere varmepumper, og kanskje også ulike typer til forskjellige rom.

Uansett om du har helårshytte, vinterhytte, sommerhytte eller -hus, vil en varmepumpe kunne være en lønnsom investering. Hvorfor velge mellom varmepumpe og aircondition når du kan få begge deler? 

Ta kontakt med din lokale Mitsubishi Electric-forhandler, så blir veien mot en mer behagelig hyttetur enkel.  

Av: Tommy Nilsen, Markedssjef, Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch

Next article