Home » Destinasjon Norge » John Hobberstad
Destinasjon Norge

John Hobberstad

Foto: John Hobberstad

Hva er «Eventyrguttens» beste turminne fra Norge? Og hva anser han for å være hans topp tre norske destinasjoner? Vi har tatt en prat med John Hobberstad.

John Hobberstad

Eventyrer / Reiseblogger 
Følg @eventyrgutten på Snapchat, Tiktok og Instagram 

Hvilke tur/reiseplaner her du i sommer?

Når dagene blir lengre og varmen kommer snikende inn, begynner årets store høydepunkt – sommerturene! I år skal jeg og hunden min bestige høye fjelltopper vi ikke har vært på tidligere, som Glittertind i Jotunheimen, Snøhetta på Dovrefjell og Skålatårnet i Breheimen. Alle har sin egen unike opplevelse og byr på spennende utsikter. Men sommeren er lang, og disse fjelltoppene fyller bare noen dager av hele ferien. I et så vakkert land som Norge, finnes det et hav av mulige reisemål og det å velge er aldri en enkel sak. Likevel skiller Rago nasjonalpark seg ut i mengden, og blir et sted jeg kommer til å bruke mye tid i sommer. Her er store områder med vill og urørt natur, fossefall og spektakulære fjellområder. Det er lite som slår en sommer på fjellet.

Hva er ditt beste turminne fra Norge?

Som liten gutt tok foreldrene mine meg med til Jotunheimen for første gang, dette skulle vise seg å være starten på et eventyrliv. Vi dro til alle de kjente toppene, som Besseggen, Galdhøpiggen, Bitihorn og Glittertind. Jeg var ikke særlig vandt med så høye fjell og fikk virkelig satt meg selv på prøve. Å nå toppene, se utsikten og kjenne mestringsfølelsen, satte dype spor i kroppen. På bare en liten uke fikk jeg se spisse fjell, store fosser og et yrende dyreliv. Jeg kommer aldri til å glemme denne turen!

Foto: John Hobberstad

Dine topp tre norske destinasjoner?

Med et land fullt av unike destinasjoner, syns jeg alltid dette spørsmålet er vanskelig å svare på. Etter litt grubling, har jeg likevel valgt meg ut tre reisemål som skiller seg ut iført høstdrakten sin.

1. Finnmarksvidda: Et enormt område som byr på det vakreste høsten har å by på. Fargespekteret eksploderer på vidda! Her finnes mange fine stier, men det er også gode muligheter for å bevege seg utenfor stinettet, ettersom vidda er stor, flat og lettgått. Perfekt sted for en natt i telt, med reinsdyr i horisonten og fargerike solnedganger i skyene.

2. Dovrefjell: Midt mellom alt ligger nasjonalparken, Dovrefjell. Et område som byr på det beste av norsk natur. Med flate «viddeområder» og høye fjell. Her er det mye natur på et lite område. Er du heldig, møter du kanskje på moskus også!

3. Ryfylket: Ikke så langt fra der jeg selv er født og oppvokst, ligger et av Norges fineste områder. Full av fine rødmerkede stier, urørte fjell og fine DNT-hytter. Det gjør destinasjonen til et perfekt «hytte-til-hytte»-mål. Turene i Ryfylket byr på spektakulære utsikter fra nord til sør, øst til vest. Området egner seg bra for de som liker litt bortgjemte perler, dårlig dekning og naturrike opplevelser.

Neste artikkel