Home » Destinasjon Norge » Ingenting slår den norske påsken
Destinasjon Norge

Ingenting slår den norske påsken

Foto: Paul Lockhart

Våren spirer, og påsken nærmer seg. For mange er dette en etterlengtet tid for avslapning, familiehygge og utendørsaktiviteter. For hvor kan man ellers oppleve ekte påskestemning om ikke her hjemme? Det er lite som kan måle seg med den norske påsken, og Norge troner fortsatt øverst på listen over nordmenns favorittferiemål i påskeferien.

Fra majestetiske fjell til vakre kystområder, idylliske byer og koselige hytter – Norge har noe for enhver smak. Enten du elsker skiaktiviteter og naturopplevelser, er interessert i kultur og historie, eller bare ønsker å slappe av, så finner du det her.

Kristin Krohn Devold

Administrerende direktør i NHO Reiseliv 

Ski, snø og hytteliv

Det har vært en fantastisk vinter med mye snø og gode skiforhold i norske alpinanlegg. Preppa skiløyper slynger seg gjennom det hvite landskapet på steder som Sjusjøen og Oppdal. Adrenalinet pumper i nedoverbakkene i Hemsedal, Trysil og på Narvikfjellet. Geilo er et must-besøk, hvor du kan prøve hundekjøring, kanefart og isbading. For de eventyrlystne er snørafting på Beitostølen en spennende opplevelse, og etter en dag i bakken kan du danse på afterski på Norefjell.

Hytta forblir nå likevel påskens hjerte. Her kan man senke skuldrene og koble av fra hverdagens jag. Brettspill klirrer, bøker slukes, og peisen knitrer. Hytta er basen for skiturer i strålende sol, eller late kvelder med kakao og familie.

Foto: Paul Lockhart

Bypåske

Men påsken handler ikke bare om fjelluft og hyttekos. Når halve befolkningen drar til fjells, blir det god plass i byene. Utforsk spennende museer, drikk påskekaffe på en hyggelig fortauskafé eller langs havna, sjekk ut utstillingene på det lokale gallerier eller prøv en ny restaurant. Nyt en deilig påskemiddag på for eksempel Vaaghals i Oslo, som tilbyr moderne norsk mat med en spennende vri. Eller hva med et besøk på To Kokker, midt på bryggen i Bergen? Bli med på påskeeggjakt og løs påskekrimmysteriet i Dyreparken i Kristiansand, eller besøk dyrene i Bjørneparken i Flå eller Polar Park i Bardu.

Mange flotte hoteller

Flere nordmenn enn før velger å investere i et opphold på et av Norges flotte hoteller i påsken. For en unik overnatting kan du sjekke inn på Juvet Landskapshotel i Valldal, der rommene er integrert i den vakre naturen. I Trondheim kan du bo på Clarion Hotel Trondheim, et moderne hotell ved Nidelva, kun åtte minutters gange fra Torvet. Gamlebyen Hotell i Fredrikstad er et historisk hotell midt i Nord-Europas eldste festningsby. I Brumunddal kan du bo på Wood Hotel by Frich’s, et moderne hotell som kombinerer skandinavisk design med naturlige materialer, som ligger vakkert til rett ved Mjøsa.

Uansett hva du skal i påsken, om det er å tilbringe tid på hytta, nyte vårsolen i byen, spise deilig mat på restaurant eller begi deg ut på skitur i fjellet, er det ingen tvil om at påsken er en tid for å nyte livets små gleder – riktig god påske!

Neste artikkel